Učenci so napolnili Obrtno ulico v Muzeju novejše zgodovine Celje

18. junija 2015

DSC_0332

Naši otroci so naša prihodnost, zato se je Mestna občina Celje skupaj z Območno obrtno-podjetniško zbornico Celje in osnovnimi šolami odločila, da podpre prizadevanja v  naši skupni nalogi, da naše otroke čim bolj pripravimo na življenje, ki jih pričakuje po končanem izobraževalnem procesu. V ta namen pridobivajo učenci z udeležbo v krožku Ustvarjalni, podjetni in inovativni učenci na zabaven, aktualen, inovativen način pod mentorstvom učiteljic in učitelja, podjetnikov in obrtnikov ter strokovne podpore OOZ Celje, še dodatna znanja in veščine poleg osvajanja vsebin v osnovno šolskem izobraževanju. Na področju Mestne občine Celje se je v krožek vključilo 72 učencev, 4 šole, 8 mentorjev iz šol in 2 iz OOZ Celje in sicer: Martina Rečnik in mag. Tatjana Štinek.

DSC08165

DSC08174

Za nami je leto polno uspešnega dela in veselja ob doseženih uspehih učencev, zato smo zaključili naše skupno delo v šolskem letu 2014/2015 z obiskom Obrtne ulice v Muzeju novejše zgodovine Celje, kjer je preko 80 udeležencev dogodka najprej pozdravila direktorica Muzeja mag. Tanja Roženbergar. V nadaljevanju je predsednik Območne obrtno-podjetniške zbornice Celje g. Miran Gracer nagovoril prisotne učence, mentorje in stale povabljene. Demonstratorji – upokojeni obrtniki, ki so učencem predstavili svoje poklice sicer so se jim predstavili v živo: frizer, modistinja, krojač, urar, zlatar, čevljar in farmacevt, so kasneje povedali, da tako radovednih in zainteresiranih učencev še niso sprejeli v Obrtni ulici in da so veseli, da so lahko odgovarjali na števila vprašanja. Učencem je bil zaključek izredno všeč, ker je bilo to zanje nekaj novega in zanimivega ter da so demonstratorji odlično predstavili svoje delo. Eden izmed staršev, ki je spremljal svoji dve hčerki, je izjavil, da je krožek res izredno zanimiv, v veselje otrok in da je vesel, da se je danes lahko pridružil obisku v Muzeju. Zadovoljni udeleženci zaključka so zapustili Obrtno ulico polni novih vtisov in v želji še po podobnih dogodkih.

DSC08191

DSC08158

DSC08194

DSC08214

DSC08203

Interes po vključitvi v krožek in nadaljevanju dela je zelo velik tako s strani šol, mentorjev, staršev predvsem pa  učencev, ki pa že komaj čakajo  krožek v naslednjem šolskem letu. Zelo  pomembno pa je, da ta interes podpira tudi Mestna občina Celje in da se z veseljem vključujejo v izvajanje obrtniki in podjetniki. V izvajanje pa se bosta v novem šolskem letu priključili še dve osnovni šoli.  Zato smo se odločili, da bomo krožek predstavili širše na Ulici obrti v sklopu MOSa, še prej pa bo vodja projekta mag. Tatjana Štinek OOZ Celje izvedla sestanek vseh vključenih šol za nadaljnje delo in usposabljanje novih mentorjev.