50 URNO USPOSABLJANJE: »USPOSABLJANJE ABC PODJETNIŠTVA 2020«

3. marca 2020

Datum: 03.03.2020 - 22.04.2020
Čas: 8:00 - 14:00

Lokacija:
OOZ Celje

Kategorije:

SPOT SVETOVANJE SAVINJSKA

VABILO NA 50 URNO USPOSABLJANJE:

»USPOSABLJANJE ABC

PODJETNIŠTVA 2020«

Dodano: 3. aprila 2020: 

Spoštovani!

Zaradi nastale situacije v Slovenji vam sporočamo, da se na Spot svetovanje Savinjska maksimalno trudimo, da bi naše aktivnosti izvajali  za vas čim bolj učinkovito in  v skladu z načrtovanim terminskim načrtom. Obveščamo vas, da smo spremenili termine izvedb modulov ABC usposabljanja zaradi novega načina izvedbe.  Odločili smo se, da bomo izvedli ABC usposabljanje na edini v tem obdobju možen način: to je e-način v naslednjih terminih:

 • Modul  3:  sreda – 8. in  četrtek – 9. 4.2020  od 9.-12.ure predavateljica Alenka Vodončnik
 • Modul 4: torek – 14. in sreda – 15.4.2020 od 9.-12.ure predavateljica Biserka Kišič
 • Modul   5: torek – 21. in sreda- 22.4.2020  od 9.-12.ure  predavateljica Alenka Vodončni

Vsak modul smo razdelili na 2 x 3,5  šolskih ur + 3 ure individualnega dela na modul za vsakega posameznika.  Naloge za individualno delo prejmete od izvajalke Alenke Vodončnik. Oddane naloge  posameznega modula izvajalki so pogoj, da imate opravljen posamezen modul.

Prilagamo vam tudi navodila za vključitev v e-izvedbo za vse, ki ste se na module prijavili. Za ostale potencialne udeležence so prijave zaprte.

Tisti, ki katerega izmed modulov ne boste opravili preko Spot svetovanje Savinjska imate možnost prijave na katerega izmed Spotov v RS, ki izvajajo usposabljanje. Povezava je naslednja: https://www.podjetniski-portal.si/moj-spletni-prirocnik/32241-usposabljanja-abc-podjetnistva-2020. Navedene so regije, najbolje, da jih kar kontaktirate in se pozanimate, ali lahko opravite manjkajoči modul pri njih.

Navodila za dostop do webinarja najdete tukaj!

 

Prvotno objavljeno besedilo:

 

Prijavnico najdete na zadnji strani pdf dokumenta tukaj. PRIJAVA JE OBVEZNA! 

Vabimo vas, da se udeležite 50 urnega usposabljanja s področja podjetništva.

SPOT SVETOVANJE SAVINJSKA bo na svojem sedežu na  Območni obrtno-podjetniški zbornici Celje, Cesta na Ostrožno 4, Celje izvedla v sklopu »USPOSABLJANJE ABC PODJETNIŠTVA 2020« dva usposabljanja, in sicer:

prvo usposabljanje »USPOSABLJANJE ABC PODJETNIŠTVA 1 ( modul 1.,2. in 3.) NA TOČKAH SPOT SVETOVANJE«

in

drugo usposabljanje »USPOSABLJANJE ABC PODJETNIŠTVA 2 ( modul 4. in 5.)  NA TOČKAH SPOT SVETOVANJE«

Izvedba bo potekala v  modulih v naslednjih terminih:

 Prvo usposabljanje »USPOSABLJANJE ABC PODJETNIŠTVA 1 ( modul 1.,2. in 3.) NA TOČKAH SPOT SVETOVANJE«

 • Modul 1: torek, 03.03.2020, od 8. do 14.00 ure
 • Modul 2: torek, 10.03.2020, od 8. do 14.00 ure
 • Modul 3: torek, 17.03. 2020, od 8. do 14.00 ure

 Drugo usposabljanje  »USPOSABLJANJE ABC PODJETNIŠTVA 2 ( modul 4. in  5.)  NA TOČKAH SPOT SVETOVANJE«

 • Modul 4: torek, 14.04. 2020, od 8. do 14.00 ure
 • Modul 5: torek, 21.04.2020,  od 8. do 14.00 ure

 Lokacija izvedbe: OOZ Celje, Cesta na Ostrožno 4, 3000 Celje

Ciljna skupina usposabljanja:

Podjetnice in podjetniki začetniki ter potencialni podjetniki in podjetnice, ki so podjetja ustanovili v letu 2019, ali ga bodo v letu 2020 in niso v letu 2019 kandidirale in pridobile sredstev v okviru natečaja za podelitev finančnih spodbud za najboljši poslovni model in njegovo predstavitev podjetnic začetnic 2019.

 Namen in koncept povezave med usposabljanjem in natečajem:

Opolnomočiti vse podjetnike začetnike s strokovnimi vsebinami na začetku podjetniške poti s posebnim poudarkom na podjetnicah začetnicah, ki jim bo agencija ponudila mentorsko podporo ter udeležbo na natečaju. V okviru natečaja, ki ga bo februarja 2020 razpisala agencija, bo podjetnicam začetnicam, ponujena možnost kandidiranja za finančne spodbude. Finančne spodbude bodo dodeljene podjetnicam začetnicam na podlagi predstavitve in izbora najboljših poslovnih modelov.

Vsebina usposabljanja:  usposabljanje pet  modulov  po 10 šolskih ur z naslednjo tematiko:

MODUL      1: Začetek podjetniške poti

 • Podjetništvo in podjetnik sta opisana v teoriji in praksi, v razmislek pa postavita tudi osebne lastnosti podjetnika, pogled na uspeh in neuspeh, ter tipične pasti, s katerimi se podjetniki srečujejo na začetku svoje poti;
 • Podporne institucije so naštete, na kratko predstavljene in opremljene s povezavami za več informacij.

MODUL      2: Preverjanje poslovne ideje

 • Iskanje podjetniških idej govori o tem, kako poiskati in/ali generirati poslovno idejo skozi viharjenje možganov (brainstorming) in dizajnerski pristop (design thinking), ter kako inovativno nadgrajevati ideje in jih spremeniti v poslovne priložnosti;
 • Razvoj poslovnega modela predstavi vitki (lean) razvoj poslovnega modela in platno poslovnega modela (business model canvas) za pretvarjanje ideje v ekonomsko vrednost;

MODUL     3 : Osnove trženja

 • Določanje cene z napotki, kako določimo lastno in prodajno ceno;
 • Trženje in prodaja s predstavitvijo poteka prodaje ter trženjskih strategij potisni in povleci (push and pull), znamčenja (branding), gverilskega marketinga, trženja od ust do ust, odmevnega trženja, viralnega trženja in direktnega marketinga;
 • Predstavitev poslovne ideje (elevator pitch) je hitra predstavitev za iskanje strank, finančnih partnerjev in investitorjev;

Drugo usposabljanje  »USPOSABLJANJE ABC PODJETNIŠTVA 2 ( modul 4. in 5.)  NA TOČKAH SPOT SVETOVANJE«

MODUL     4 : Digitalizacija poslovanja – socialna omrežja, spletne strani, monitoring – to je dodatna vsebina, je ni v priročniku ABC podjetništva.

MODUL     5 : Pravno formalni vidiki delovanje podjetja

 • Ustanovitev podjetja, različne pravne oblike in vzpostavitev pravega tima opiše vrste družb ter razlike med njimi pri poslovanju in sicer d.o.o., d.n.o. in s.p., in predstavi, kaj je pomembno pri izbiri sodelavcev;
 • Evidentiranje poslovanja vas popelje skozi glavne vidike finančnega poslovanja: izdajo računov, knjiženje, obveznosti do države (davki, DDV, prispevki) in letna poročila;
 • Skladnost poslovanja predstavi glavno zakonodajo, ki jo mora poznati vsak podjetnik;
 • Poslovna etika pojasni, zakaj so v podjetništvu vrednote kot so spoštovanje, čast, integriteta, usmerjenost v rezultate in tudi k tveganju, ter strast in vztrajnost pomembne za doseganje poslovnih rezultatov, ter kako kot podjetnik zastaviti družbeno odgovorno delovanje in etično poslovno komuniciranje;
 • Osnove računovodstva – predstavitev oblik vodenja – to je dodatna vsebina, je ni v priročniku ABC podjetništva;
 • Priprava vloge za natečaj – pomoč pri pripravi vloge na natečaj – to je dodatna vsebina, je ni v priročniku ABC podjetništva.

 Trajanje usposabljanja: 50 šolskih ur : 5 srečanj po 10 šolskih ur. Vsak modul vsebuje 7  šolskih ur v obliki predavanj in terenskega dela ter 3 ure samostojnega individualnega dela posameznega udeleženca.

Pogoji udeležbe:

Udeležba na usposabljanju je brezplačna za vse udeležence. Prijava je možna tudi  na posamezen modul. V okviru natečaja, ki ga bo razpisala februarja 2020 agencija za podjetnice začetnice, bo naveden pogoj, koliko modulov »USPOSABLJANJE ABC PODJETNIŠTVA 2020« se mora udeležiti kandidatka za finančne spodbude. Število mest v skupini je omejeno.

Prijave zbiramo s priloženo prijavnico na elektronski naslov tatjana.stinek@ozs.si do srede, 26.02.2020, oziroma do zapolnitve prostih mest v skupini ali pa se prijavite preko spletne strani  https://www.ooz-celje.si/events/ .

Prijavnico najdete na zadnji strani pdf dokumenta tukaj. PRIJAVA JE OBVEZNA! 

Vljudno vabljeni!

 

noga ooz celje