Nagovor predsednika OOZ Celje Mirana Gracerja ob izteku leta

10. decembra 2014

OMalo pred Novim letom 2015 smo funkcionarji zaključili svoj štiriletni mandat vodenja naše Območne obrtno-podjetniške zbornice Celje. Nekaterim je to bil prvi mandat, nekaterim drugi, sam pa sem v obrtnozborničnem sistemu že preko 35 let, tako, da imam na tem področju že precej izkušenj. Na tem mestu se želim še enkrat zahvaliti poslancem in s tem posredno vsem članom naše zbornice, ki ste mi zaupali vodenje še za naslednje štiriletno mandatno obdobje. Prepričan sem, da sem dokazal, da sem vreden vašega zaupanja, saj sem skupaj s preostalimi funkcionarji ime naše zbornice učvrstil na tako visoko mesto, kot ji na državni in regijski ravni pripada.

Kot sem pred letom dni omenil, se je naše članstvo po uvedbi prostovoljnega članstva zmanjšalo za skoraj tretjino, vendar pa obstoj zbornice ni vprašljiv. Tega se zavedamo vsi tisti, ki v zborničnem sistemu prepoznavamo pomen skupnega  in organiziranega nastopa proti vsem tistim, ki odločajo o naši usodi. Upam, da bodo sčasoma to spoznali tudi tisti, ki so se odločili za izstop, saj je nedopustno, da se nekateri v svojem delovnem in prostem času borimo za pravice vseh, ne glede na to, ali za to plačujejo članarino ali ne. Glede na to, da novi gospodarski minister prihaja iz naših krajev in še posebej za to, ker prihaja iz gospodarstva, upam, da bo imel razumevanje tudi za to, da se zopet uvede obvezno članstvo na  način, da se bo lahko vsak gospodarski subjekt prostovoljno odločil za organizacijo, v kateri bo član. Odločitev pa bo seveda odvisna od tega, kakšno podporo mu bo posamezna organizacija nudila.

Upam, da nam politiki ne lažejo preveč, ko govorijo o okrevanju slovenskega gospodarstva, saj ga obrtniki še ne čutimo, razen ob pogledu na nove ukrepe vlade, ki govorijo o obveznih davčnih blagajnah, o uvedbi davka na sladke pijače, skratka o novih davčnih obremenitvah gospodarstva. Zavedati se moramo, da se bomo lahko samo s skupnim nastopom uprli vsemu temu, kajti posameznik ne bo sam dosegel nič.

Naj vam prihajajoči prazniki prinesejo mir, toplino in ljubezen, v novem letu 2015 pa vam želim veliko poslovnih uspehov ob podpori naše Obrtno-podjetniške zbornice Celje.

Srečno!

Predsednik OOZ Celje:  Miran Gracer