Srečanje upokojenih obrtnic in obrtnikov OOZ Celje

21. decembra 2015

DSCI0320

 

V sredo, 9.12.2015, je potekalo tradicionalno druženje – že petintrideseto po vrsti, upokojenih obrtnic in obrtnikov OOZ Celje. Več kot sto se jih je družilo v decembrskem popoldnevu, ko jih je nagovoril predstavnik sekcije upokojenih obrtnikov Marjan Zagožen, nato jih je pozdravil predsednik OOZ Celje Miran Gracer. Zahvalil se jim je za njihov prispevek k obrtništvu, jih seznanil z aktualnimi dogajanji v obrtno-zborničnem sistemu in jim zaželel lepe prihajajoče praznične dni.  Ob začetku srečanja je udeležencem zapel Oktet Podoglarji slovenske pesmi.

DSCI0313

V uvodnem delu je udeležencem srečanja Alenka Vodončnik – predsednica sekcije podjetnic in obrtnic OOZ Celje predstavila projekt, ki ga vodi z delovnim naslovom »Živeti z demenco«. V sklopu tega projekta, ki je sofinanciran iz Norveškega finančnega mehanizma 2009-2014, se je ustanovil v Domu ob Savinji prvi center za pomoč pri demenci v Sloveniji. Ta center ponuja pomoč tako obolelim za to boleznijo kot njihovim svojcem in zelo pomembno je, da so ljudje seznanjeni z informacijami o tej kronično napredujoči možganski bolezni, ki posledično vpliva na obnašanje bolnikov in njihovo sposobnosti za opravljanje vsakodnevnih opravil.

DSCI0331

Druženja so bili upokojene obrtnice in obrtniki veseli, saj je minilo leto od zadnjega druženja. Vsi pa so mnenja, da je to lepa tradicija, ki jo je potrebno nadaljevati tudi v bodoče.