SPIRIT Slovenija vabi k vpisu v najučinkovitejši izobraževalni program za izvozno poslovanje ITM

16. marca 2016

Ljubljana, 15. marca 2016 – Javna agencija SPIRIT Slovenija vabi k vpisu v novo generacijo izobraževanja za izvozno poslovanje International Trade Management (ITM), ki ga skupaj z ITM Worldwide Foundation in agencijo Business Sweden izvaja že deveto leto zapored. Prijava v program, ki je bil razglašen za najboljši koncept izobraževanja s področja mednarodne trgovine na EU predstavitvi programov Leonardo da Vinci v Maastrichtu, je možna najkasneje do srede, 30. marca 2016.

Udeležba v programu je namenjena mlajšim zaposlenim v izvoznih oddelkih malih in srednje velikih podjetij, ki so željni osebnega in strokovnega razvoja na področju mednarodnega poslovanja ter želijo aktivno pripomoči k uspešni širitvi poslovanja podjetja na nove tuje trge. Program ITM poteka v angleškem jeziku in je odlična kombinacija akademskega in praktičnega izobraževanja. Njegova glavna prednost je v izjemno praktični naravnanosti programa, ki podjetja usmeri k razmisleku in temeljitemu načrtovanju izvoznih aktivnosti ter jim na ta način prihrani nepotrebne stroške in napake. Izpeljan je v obliki štirih delavnic ter petih mednarodnih seminarjev z odličnimi, svetovno priznanimi tujimi predavatelji in strokovnjaki. Končni rezultat izobraževanja je strokovno pripravljen izvozni načrt, ki bo odlična podlaga za dobro premišljen in učinkovit vstop na tuje trge.

Udeleženci programa ITM med drugim pridobijo:

  • nova znanja in veščine s področja mednarodnega poslovanja,
  • individualno svetovanje mednarodnih strokovnjakov pri pripravi izvoznega načrta,
  • informacije o novostih in trendih pri načrtovanju in oblikovanju izvoznih aktivnosti,
  • mednarodna poznanstva in
  • diplomo, priznano s strani Mednarodne organizacije IATTO.

SPIRIT Slovenija program za izvozno poslovanje izvaja že od leta 2006. V tem času se je mednarodnega izobraževalnega programa ITM udeležilo že preko 100 podjetij, ki so v anketah po udeležbi izkazala 100% zadovoljstvo s programom. Prve tri generacije udeleženih podjetij so svoj izvoz v treh do petih letih po udeležbi v programu v povprečju povečale za 40 %. »Izobraževanje nam je pomagalo, da na prodor na tuje trge gledamo širše in da se zavemo, koliko dejavnikov lahko vpliva na uspeh ali neuspeh na tujem trgu. Vsekakor bo znanje vplivalo na sprejete odločitve o izvoznih trgih, predvsem pa se bomo izvoza lotili bolj sistematično in načrtovano.« Tanja Zonta, SMT d. o. o.

Program ITM 2016 bo potekal od sredine aprila do novembra 2016, v Ljubljani in na Švedskem, v skupnem obsegu 17 dni.

Stroške programa za udeležence krije SPIRIT Slovenija. Podjetje krije stroške depozita za resnost udeležbe, ki se ob podelitvi diplome povrne in stroške udeležbe zaposlenega na petdnevnem sklopu seminarjev v tujini.

Prijava je možna najkasneje do srede 30. marca 2016, prijavnica je na spletni strani www.izvoznookno.si.

Več o programu in o izkušnjah dosedanjih udeležencev na www.izvoznookno.si.

 *********

Več informacij: Lidija Vinkovič, odnosi z javnostmi, T: 01 589 18 75, M: 041 867 975, E: lidija.vinkovic@spiritslovenia.si