30 let inovacij in razvoja na področju zaščite pred udarom strele

19. aprila 2016

HERMI, proizvodnja, trgovina, storitve, d.o.o.

30 let inovacij in razvoja na področju zaščite pred udarom strele

 

»Moč narave, premoč znanja!« Je slogan družinskega podjetja HERMI, d.o.o. iz Celja, ki je v letošnjem marcu praznovalo 30 letnico uspešnega poslovanja skupaj z zaposlenimi, partnerji in prijatelji. Z znanjem, dolgoletnimi izkušnjami, profesionalnostjo in inovativnimi idejami zadovoljijo potrebe in želje strank po visoko kakovostnih izdelkih in celovitih rešitvah za širok spekter področij: gradbeništvo, elektro industrijo, telekomunikacije in drugo.

_MAP6962

Prodajni program podjetja obsega vrhunske neopazne strelovode in prenapetostno zaščito, kabelske police in sodobne konstrukcijske sisteme. Miran Rauter, direktor podjetja: »V slovenskem prostoru in v prostoru bivše Jugoslavije smo vodilni na področju zaščite pred udarom strele. Takrat, ko grmi se ljudje bojijo posledic, za nas pa je to brezplačna reklama. »

Iz dobre podjetniške ideje očeta Hermana Rauterja, ki se je v podal v poslovne vode leta 1985, je pod vodstvom sina Miran nastalo mednarodno podjetje, katerega glavni trgi so poleg Slovenije in celotnega področja bivše Jugoslavije še Avstrija, Madžarska, Romunija in Saudska Arabija. Imajo lastna podjetja v 5 državah: Sloveniji, Hrvaški, Bosni, Srbiji in Romuniji,  v katerih opravlja delo skupno 54 sodelavcev.  Miran Rauter, ki je bil v preteklosti odličen športnik  in kot član državnih A reprezentanc tekmoval v vseh disciplinah svetovnega pokala alpskega smučanja ter sodeloval tudi na Olimpijskih igrah v Lillehammerju 1994,  vodi podjetje od leta 2002 po najvišjih etičnih standardih s ciljem zagotavljanja zadovoljstva strank. Miran Rauter: » Na začetku se mi je zdelo, da ne bom imel prednosti pri vodenju podjetja zaradi športnih uspehov. A pridobljene veščine: vztrajnost, delovne navade, znati se pobrati naprej po porazu in samozavest, so se izkazale kot izredno pomembne v poslovnem svetu.«

DSC_0017

V družbi veliko vlagajo v strokovnost in širjenje kompetenc zaposlenih ter skrbijo za zdravo in spodbudno delovno okolje. 39 sodelavcev v celjskem podjetju se permanentno usposablja na področju stroke, zakonodajnih sprememb  in človeških virov. So lastniki 8 mednarodnih patentov, ki so plod lastnega znanja in 5 mednarodnih znamk, kar jim daje veliko  konkurenčno prednost. So tudi štipenditorji, ki vsako leto razpišejo najmanj eno štipendijo in tako poskušajo preko prakse graditi veščine in kompetence bodočih sodelavcev. Se uspešno prijavljajo tudi na državne spodbude za podjetja. Z OOZ Celje so sodelovali tudi v projektu na temo promocije poklicev.

IMG_0905

Miran Rauter, direktor podjetja HERMI d.o.o., je prejemnik  Nagrade Gospodarske zbornice Slovenije za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke za leto 2015: »Prejeta nagrada je plod preteklega dela in naše celotne ekipe. Ne glede nato se je treba potrudit za jutrišnji dan.  Zagotovo pa je na dolgi rok težja in veliko dražja pot, da prepoznaš potrebo na trgu, jo razviješ, narediš in prodaš svoj izdelek kot pa posnemaš in proizvajaš že obstoječe izdelke na trgu. Je pa zagotovo ta pot dolgoročno tudi uspešnejša.«

nagrajenci GZS_Hermi2_foto-BarbaraReya

V skladu z vizijo podjetja, neprestano nadgrajujejo svoja znanja in izkušnje ter posodabljajo  tehnologijo, da so sposobni razvijati in proizvajati napreden program zaščite pred udarom strele ter programa kabelskih nosilcev in konstrukcijskih sistemov. Postavljajo nova merila varnosti, zanesljivosti in kakovosti. V ta namen v podjetju skrbijo za neprestano izobraževanje in usposabljanje zunanjih izvajalcev elektroinštalacij in elektroprojektantov ter vseh deležnikov na tem področju, saj s tem zagotavljajo kvaliteto izvedbe montaže in vgradnje svojih izdelkov v skladu z obstoječo zakonodajo.

DSC_0022

Za dolgoročen uspeh podjetja je potrebno ogromno znanja, izkušenj, trme, volje, inovativnih idej, prepoznavanja priložnosti  ter vloženega časa celotne ekipe in direktorja. Vsak izmed njih si mora za ohranjanje kondicije poiskati tudi čas za »polnjenje baterij«.

Miran Rauter:« Vikendi so namenjeni za družino, ki je moje zatočišče. Še vedno rekreativno smučam, igram badminton in tečem.  Pomembno je biti poslovno uspešen, a predvsem srečen in zdrav. »

HERMI 2

Foto: arhiv Hermi d.o.o.