NEGA Brivsko-frizerska družba, d.o.o., Celje – podjetje z več kot 55 letno tradicijo poslovanja

18. avgusta 2017

NEGA Brivsko-frizerska družba, d.o.o., Celje – podjetje z več kot 55 letno tradicijo poslovanja

Uspešno podjetje, ki s svojim neprekinjenim delovanjem posluje od leta 1961, deluje v petih  frizerskih enotah v mestu Celje. Dvajset frizerk skrbi za nadgrajevanje svojega znanja, spremlja novosti na področju stroke in poskrbi,  da so njihove stranke zadovoljne s kvaliteto storitev.

 

Nega d.o.o. ima v svoji ponudbi dnevne pričeske za ženske in moške, za posebne, slavnostne priložnosti za oba spola in vse starosti, striženje in kodranje las, barvanje in vse storitve za friziranje poleg tega pa še urejanje obrvi, trepalnic, brk  in brade, sprostitveno masažo po britju, nego lasišča ter svetovanje s področja frizerskih storitev.

IMG_0494

Marjeta Mohar: » Odprti smo  za vsako pobudo ali predlog stranke, ki nam bo pomagal izboljšati kvaliteto storitev. Če pa nam stranke namenijo kakšno iskreno pohvalo, smo tega resnično veseli.«

IMG_0505

Poleg pestre ponudbe v salonih je podjetje nekaj posebnega tudi zaradi lastniške strukture, saj so družbeniki tisti, ki so bili  in tisti, ki so sedaj zaposleni. To vpliva  na delo in organizacijo,  saj  imajo vsi zaposleni interes za čim bolj uspešno poslovanje podjetja. So lastniki dveh lokalov, tri pa imajo v najemu. Vsi lokali se nahajajo v centru mesta Celje, kar pomeni, da se podjetje sooča tudi z problematiko nizke frekvence obiskovalcev mestnega jedra, kar posledično vpliva na obisk salonov.

Vključujejo se v aktivnosti in dogodke za oživitev centra Celja, ki potekajo pod okriljem Mestnega marketinga Celja. Promovirajo se preko spletne strani in fb, predvsem pa se zavedajo, da je najboljša reklama priporočilo zadovoljnih strank.

IMG_0515

Čeprav delujejo v ločenih salonih za ženske in moške, je pomembno le to, da se stranka pri njih dobro počuti in je zadovoljna z njihovim delom. Stranke, ki  so jim zveste tudi desetletja, s sabo pogosto pripeljejo tudi svoje družinske člane. Zaposleni se redno dodatno izpopolnjujejo ter spremljajo novosti v frizerski stroki in modi. Skrbijo za obnovo poslovnih prostorov, in s tem za sodoben in prijeten ambient, hkrati pa tudi za svojo urejenost, zdravje in dobro počutje na delovnem mestu. Trenutno se usposabljajo na domačem trgu, seznanjajo pa se tudi s trendi iz sveta mode. Pri svojem delu uporabljajo materiale domačih in tujih blagovnih znamk, vse z namenom, da  poskrbijo ne samo za lepe ampak tudi zdrave lase.

IMG_0511

Zaposlene se družijo tudi izven delovnega časa; med letom organizirajo piknik, vsaj enkrat letno ob zaključku poslovnega leta pa se vse srečajo in k druženju povabijo tudi bivše zaposlene. Kolektiv podjetja se stara, zato je se zgodijo tudi daljši izostanki zaradi bolezni.

SKM C35317081709070

V preteklosti so sodelovali na obrtnih sejmih v Celju in  na frizerskem sejmu.  S frizersko šolo sodelujejo ves čas svojega obstoja. Želijo si čim več podmladka, kar pa jim sedanje finančno stanje podjetja onemogoča. V preteklosti so imeli naenkrat tudi po 10 vajencev, sedaj usposabljajo 2 do 3 dijake.

IMG_0528

Vse od samega začetka je podjetje član OOZ Celje, njihova direktorica Marjeta Mohar,  pa se je vključila tudi v sekcijo Podjetnic in obrtnic pri OOZ Celje takoj ob njenem nastanku.

Marjeta Mohar: » Kot člani OOZ Celje se udeležujemo strokovnih ekskurzij in predstavitev dobrih praks. V sklopu sekcije podjetnic in obrtnic pri OOZ Celje se vključujemo v vse aktivnosti in za članice sekcije smo letos izvedli predstavitev našega dela v salonu Zora. Veseli smo, da smo člani zbornice, saj nas strokovna služba  seznanja z vsemi novostmi tako na strokovnem kot poslovnem področju.»

IMG_0514