Podjetje Pišek&HSF Logistics odprlo logistični center

10. septembra 2018

Podjetje Pišek & HSF Logistics odprlo logistični center

 

6-IMG_2579

Podjetje Pišek & HSF Logistics je v soboto, 8. septembra 2018, na Lopati odprlo logistični center. Projekt, ki je vreden štiri milijone evrov je omogočil 10 novih zaposlitev.  V bližnji prihodnosti načrtujejo še drugi del investicije, ki jo ocenjujejo na 10 milijonov evrov.

IMG_4484V novo zgrajeni stavbi so: avtopralnica, servisne delavnice, tehnični center za tovorna vozila, hladilnica, pisarne in stanovanja za voznike podjetja. Podjetje, ki trenutno zaposlujejo 85 ljudi, opravlja prevoze hitro pokvarljivega in zmrznjenega blaga s hladilniki po državah celotne Evrope, Skandinavije, na Balkanu in državah bivše Sovjetske zveze. Njihov najpomembnejši partner je nizozemsko podjetje HSF, 70 % prevozov pa opravijo v tujini.

oznor

Na začetku je direktor in lastnik podjetja Peter Pišek  pozdravil zbrane udeležence dogodka in predstavil delovanje podjetja od začetka delovanja pred 30 leti do danes.

dav

V nadaljevanju so podjetju čestitali k uspehu dr. Peter Gašperšič, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivavšek, predsednik OZS Branko Meh, podžupanja MO Celje mag. Darja Turk, poslovni partnerji in predsednik OOZ Celje Miran Gracer, ki mu je predal spominsko diplomo. Podjetje in lastnik sta ob tej priložnosti prejela najvišja priznanja OZS za dosežene rezultate dela in sicer Peter Pišek zlati ključ OZS, podjetje pa srebrnega.

oznor

Da so v podjetju vsa leta svojega delovanja družbeno odgovorni, so pokazali tudi tokrat, saj je Peter Pišek v imenu svojega družinskega podjetja družini Bučar iz Lopate, ki je ostala brez strehe nad glavo, izročil ček za  2.000 €.

5-IMG_4607

Trak ob otvoritvi novega objekta so poleg direktorja podjetja Petra Piška prerezali še dosedanji minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivavšek, predsednik OZS Branko Meh in podžupanja MO Celje mag. Darja Turk. Otvoritvi je sledil ogled logističnega centra, ki je navdušil obiskovalce.