Na OOZ Celje odprta razstava »OBRT NA ZNAMKAH«

17. maja 2019

 

Na OOZ Celje je 15.5.2019 ob 50-letnici delovanja potekala novinarska konferenca, na kateri sta predsednik Miran Gracer in sekretarka Martina Rečnik predstavila poslanstvo in aktivnosti zbornice v preteklosti, kakor tudi zastavljene naloge v prihodnje.

stajerski-val

Foto: www.stajerskival.si

 V sklopu dogodkov ob jubileju zbornice je Miran Gracer odprl razstavo  »OBRT NA ZNAMKAH«, ki bo na ogled na OOZ Celje ob delavnikih do 29.5.2019. Razstava zajema 233 originalnih znamk iz 17 različnih držav Evrope in Amerike. Tematsko so zajete najrazličnejše obrti od začetkov pa do danes. Poleg znamk razstava vključuje še različno slikovno, dokumentarno in ostalo nefilatelistično gradivo.

Ob tej priložnosti je razstavljena tudi osebna znamka jubileja OOZ Celje, priložnostni poštni žig Pošte Slovenije in priložnostna razglednica. Razstava bo 30. in 31. maja 2019 na ogled v prostorih Celjskega doma, nato pa od 3. do 16. junija 2019 v prostorih City centra Celje. Avtor razstave je Tone Petek.

ozsce__DSC_0573

Razstava OBRT NA ZNAMKAH (foto Sebastijan Jug)

 Predstavnik Pošte Slovenije Gregor Zidanšek je ob tej priložnosti predstavil ponudbo pošte, ki v okviru akcije OBRTNIK nudi 25 % popust na izdelavo osebnih poštnih znamk, predsedniku OOZ Celje pa je čestital ob jubileju zbornice in mu predal priložnostno darilo.

Dogodek so s svojim nastopom popestrili člani Okteta Podoglarji.

DSC_5443

Oktet Podoglarji (foto Veni Ferant)

ozsce__DSC_0662

Tone Petek, Miran Gracer, Veni Ferant, Gregor Zidanšek  (foto Sebastijan Jug)

ozsce__DSC_0656

Od leve: Miran Gracer, Avgust Leskošek (eden izmed ustanoviteljev Obrtnega združenja), Leopold Drame (dolgoletni predsednik). Foto: Sebastijan Jug.

DSC_5467

Foto Veni Ferant