Seminar: Priložnosti za slovenska podjetja v Kanadi

27. januarja 2020
Spoštovani,

vabimo vas na seminar »Priložnosti za slovenska podjetja v Kanadi«, kjer boste izvedeli informacije o priložnostih, izkušnjah, ovirah in pasteh poslovnega okolja v Kanadi in o tem, kaj pomeni za slovenska podjetja sporazum CETA. V okviru seminarja bo predstavljen tudi načrtovani poslovni obisk mikro, malih in srednje velikih podjetij v Kanadi med 23. in 28. marcem 2020.

 

Več informacij o obisku

KDAJ: četrtek, 30. januar 2020 od 12:00 do 14:00 ure
KJE:
Gospodarska zbornica Slovenije (GZS), Dimičeva ulica 9, Dvorana C

Kanada je ena izmed sedmih svetovnih industrijskih velesil z visoko razvito in na svetovnem trgu konkurenčno industrijo, ki v veliki meri temelji na naravnem bogastvu in poceni domači energiji, predvsem premogu, nafti, zemeljskem plinu in vodni sili.

Čeprav sta Kanadsko gospodarstvo in njena mednarodna trgovina zelo tesno navezana na ZDA, kar se odraža med drugim tudi z visokim deležem ameriškega kapitala, zlasti v avtomobilski, kemični, elektrotehnični in elektronski industriji, pa sprejeti sporazum CETA med EU in Kanado omogoča povečan obseg blagovne menjave, lažje in hitrejše poslovanje, zaščito mednarodnih investicij…

Kanadski trg je ekstremno konkurenčen, saj so na njem prisotna podjetja iz celega sveta, predvsem iz ZDA, na zahodu države tudi iz Azije. Podjetja morajo upoštevati dejstvo, da ima lahko že najmanjša napaka, povezana z nespoštovanjem dogovorjenega, usodne posledice, saj dobavitelji in ponudniki blaga in storitev stojijo v vrsti.

 

Seminar bo potekal v angleškem in slovenskem jeziku brez prevajanja, udeležba na njem pa je brezplačna. Prijave za seminar sprejemamo do srede 29. januarja do 10.00 ure.

Odjave brez finančnih posledic sprejemamo pisno na marko.jare@gzs.si do srede, 29. januarja 2020 do 10:00 ure. Po tem roku vam organizator za neudeležbo zaračuna 100,00 EUR / udeleženca režijskih stroškov.

Informacije o dogodku: g. Marko Jare, Vodja področja, CEMP GZS, tel: 01 5898 158, e-pošta: marko.jare@gzs.si

 

VLJUDNO VABLJENI!