SPOT SVETOVANJE SAVINJSKA MREŽENJE IN IZMENJAVA DOBRIH PRAKS PODJETNIC SAVINJSKE REGIJE

27. septembra 2022

 

SPOT SVETOVANJE SAVINJSKA

MREŽENJE IN IZMENJAVA DOBRIH PRAKS PODJETNIC SAVINJSKE REGIJE

 

Originalen članek se nahaja tukaj SPOT-clanek-podjetnice-2022

                                                                                    Pozdrav podpredsednika OOZ Celje g. Petra Piška  (foto arhiv OOZ Celje)

 

Območna obrtno-podjetniška zbornica Celje (v nadaljevanju OOZ Celje) je v okviru projekta SPOT svetovanje Savinjska 22.9.2022 v dvorani Celjanka v kongresnem centru Celjskega sejma d.d. organizirala zanimiv dogodek mreženja in izmenjave dobrih praks podjetnic Savinjske regije. Dogodek je bil priložnost za udeležene podjetnice za medsebojno izmenjavo izkušenj ter vzpostavitev novih poslovnih in osebnih povezav. Dogodka so se udeležile tako podjetnice z dolgoletnimi izkušnjami, kakor tudi podjetnice, ki so na samostojno podjetniško pot šele stopile. Prepričani smo, da so podjetnice, ki o vstopu na podjetniško pot šele razmišljajo, dobile motivacijo za ta pogumen korak.

                                                   Nagovor in predstavitev SPOT (foto arhiv OOZ Celje)

 

Po uvodnem sprejemu in pozdravu svetovalke SPOT svetovanje Savinjska Martine Rečnik je udeleženkam nekaj spodbudnih besed namenil podpredsednik OOZ Celje g. Peter Pišek.  V nadaljevanju dogodka so podjetnice iz različnih koncev Savinjske regije predstavilo svoje zanimive in navdihujoče podjetniške zgodbe.  

                                                  Podjetnice so z zanimanjem prisluhnile vsebini (foto arhiv OOZ Celje)

 

Milanka Levstik, lastnica frizersko-kozmetičnega salona nadaljuje družinsko tradicijo v Rogaški Slatini, poudarila je, kako pomembno je svoje delo opravljati z veseljem. Zdenka Pečnik Kočevar je predstavila, kako se je sploh znašla v poslu, ki ga vodi ter s kakšnimi izzivi se je srečala v svoji karieri. Bojana Jug iz Velenja je bila udeleženka usposabljanja ABC podjetništva lani  in je svoj podjetniški izziv našla v ustvarjanju. Darja Trivan Gril je svojo podjetniško pot pričela z ustanovitvijo centra za psihoterapijo, nato pa je dodala še dejavnost, ki je nastala iz hobija ter ji prinesla sodelovanje s slovensko najuspešnejšo manekenko Bernardo Marovt.

Predstavile so se še tri podjetnice, ki so se v prvi polovici letošnjega leta udeležile usposabljanja ABC podjetništva v okviru projekta SPOT in se uspešno prijavile na natečaj SPIRIT-a za podjetnice.

Urška Pečnik iz Mozirja nudi široko paleto pravnih in poslovnih storitev ter posredovanje v prometu z nepremičninami po načelu »vse na enem mestu«. Martina Marolt iz Mozirja se ukvarja z modnim kreiranjem in je bila izbrana na javnem natečaju SPIRIT za design slovenskih uniform za slovenski nastop na EXPO 2020 Dubaj. Špela Strašek iz Celja oblikuje in izdeluje pokrivala in dodatke za lase, pri svojem delu kombinira staro znanje klobučarske obrti z novimi tehnikami.

Predstavljene zanimive življenjske in podjetniške zgodbe so dokaz, da so tudi ženske pripravljene tvegati v poslu. Za vse je bilo dragoceno slišati tako o  uspehih kot tudi izzivih na tej poti, ki so jih uspešno reševale.

                                                                                    Udeleženke srečanja  (foto arhiv OOZ Celje)

 

Čas med pogostitvijo je bil namenjen mreženju, klepetu in novim poznanstvom, ki so ga podjetnice dobro  izkoristile. V drugem delu dogodka je dr. Robert Ličen na zanimiv način predstavil pomembnost odnosov tako v osebnem, kakor v poslovnem življenju in poudaril, da je pomembno biti najprej človek.

                                                   Dr. Robert Ličen (foto arhiv OOZ Celje)

 

O zadovoljstvu udeleženk pričajo njihove izjave, zapisane v nadaljevanju.

Nuša Marinc s.p., Domžale: “Rada bi se vam toplo zahvalila za organizacijo dogodka. Moje mnenje je, da so takšni in podobni dogodki točno to, kar vse podjetnice zelo potrebujemo – izmenjavo mnenj in izkušenj. Dogodek je bil odlično zastavljen in oba dela sta bila zelo uporabna in poučna. V prvem delu so bile zelo dobro izbrane podjetnice, ki so se nam predstavile: od izkušenih do začetnic, od s.p.-jev, do že uveljavljenih d.o.o.-jev, bile so različnih generacij in iz različnih področij. Edino kar bi spremenila, bi bil čas namenjen mreženju – le-tega bi podaljšala, saj mi ni uspelo spoznati vseh prisotnih podjetnic, tiste, ki pa sem, pa so bile vse po vrsti izjemne. Prav tako bi pohvalila izbor gosta dr. Lična in njegovo predavanje, ki je bilo pika na i celotnega dogodka. Zanimivo, srčno in predvsem uporabno. Zares vse pohvale za izpeljavo dogodka.”

Racio razvoj HR&M constulting d.o.o. Celje, mag. Alenka Leskovšek Brod,: “Srečanje podjetnic je s predstavitvijo zgodb tako že uveljavljenih podjetnic kot tistih, ki vstopajo na to pot, ponudilo številne razmisleke in ideje, kako se na tej poti spopadati z izzivi, s katerimi se prav vsaka od nas na tak ali drugačen način srečuje. Vedno znova cenim vsako izkušnjo, ki smo jih pripravljene deliti in tudi tokrat jih ni bilo malo. Organizator je izbral odlične sogovornice in tudi predavanje dr. Lična je na humoren način odstrlo vprašanja, ki si jih morda preredko postavimo in seveda tudi spodbudilo k odgovorom, kaj spreminjati, ko je vedno treba začeti pri sebi. Kolegicam se zahvaljujem za pripravljenost stikov, iz katerih verjamem, da se bodo v prihodnje razvijala tudi nova sodelovanja.”

Agencija Nera d.o.o. Celje, Anja Zeme: »Dogodek je bil odlično organiziran, predstavitve uspešnih podjetij pa so bile zelo navdihujoče. Dan se je nadaljeval z uspešnim mreženjem z drugimi podjetnicami in zaključil z izredno zanimivim predavanjem.«

Ograje Kočevar d.o.o. Prebold, Zdenka Pečnik Kočevar: “V svojem imenu in v imenu podjetja Ograje Kočevar d.o.o. se zahvaljujem, da sem bila povabljena in udeležena na dogodku v organizaciji OOZ Celje. Veliko mi pomeni, da sem lahko svoje podjetniške izkušnje delila z drugimi podjetnicami ter se učila iz navdihujočih zgodb kolegic v poslu. Na dogodku sem srečala nekaj že znanih obrazov. V veselje mi je bilo, da smo osebne stike obnovili ter še poglobili. Spoznala sem tudi veliko novih podjetnic, ki se, podobno kot sama, ves čas trudijo in si prizadevajo za rast in razvoj podjetij, ki jih vodijo. Vsekakor so takšni dogodki in  mreženja potrebni in dobrodošli ter izjemno koristni. Zahvala in priznanje gredo gospe Martini Rečnik in pa OOZ Celje. Za idejo, zasnovo in izvedbo. Vse čestitke in hvala za povabilo.” 

Milanka Levstik s.p., Rogaška Slatina: “Dogodek je bil zelo zanimiv za vsako podjetnico, bodisi za tisto, ki je na tej poti že vrsto let ali pa tisto, ki je  svojo pot šele začela. Zelo veliko smo izvedele in se zagotovo tudi kaj naučile, predvsem pa smo lahko spoznale in potrdile dejstvo, da smo ženske  močne, sposobne in nas ni strah stopiti na svojo pot ter jo izvrstno in uspešno izpeljati. Od uspešnih podjetnic smo spoznale, da je volja, trdo delo in zaupanje vase ključ do uspeha. Na drugi stani pa smo z zelo velikim zanimanjem poslušale in se učile od mladih, kako je treba trdno stopiti naprej in da nam nikoli ne sme zmanjkati idej in navdiha za doseči še kaj več in iti še višje. Med odmorom smo sproščeno poklepetale in izmenjale vizitke ter se dogovorile za skupna sodelovanja. Na koncu pa še odlično predavanje dr. Lična, ki nas je popeljal v svet odnosov tako na delovnem mestu kot doma ter poudaril najpomembnejša načela dobrih in zdravih odnosov. Še enkrat hvala za povabilo in se veselim takšnih druženj tudi v prihodnje.”

Špela Strašek s.p., Celje:  »Dogodka mreženja podjetnic sem se res z veseljem udeležila. Zelo sem bila vesela povabila, da lahko predstavim svojo poslovno pot. Slišala sem res krasne, navdihujoče zgodbe žensk, ki so ustvarile svojo pot in prav tako prisluhnila tistim, ki svojo pot še načrtujejo. Spoznala sem krasne ženske in res lahko rečem, da so takšna mreženja več kot dobrodošla, saj vedno spoznam nove ljudi in odnesem veliko lepih izkušenj ter novega znanja. Veselim se prihodnjih srečanj in dogodkov ter vse pohvale organizatorjem, ki se vedno potrudijo, da se imamo res lepo.«

Modno kreiranje, Martina Marolt s.p. Mozirje: »Z mreženja sem odšla polna topline, lepih vtisov in navdušena nad različnimi zgodbami podjetnic. Navdihujoče je slišati, kako smo sposobne negativne situacije spremeniti v nekaj pozitivnega. Medsebojna podpora je tisto, kar potrebujemo in kar smo si včeraj podarile. Še enkrat hvala za povabilo ter zelo lepo organiziran in prijeten dogodek!«

Računovodstvo Diana, Diana Avdić s.p. Celje, Šejla Hodžić:  »Mreženje podjetnic je eden tistih dogodkov, ki jih v podjetništvu primanjkuje in bi moralo biti na seznamu podjetnic “must have”. Sama organizacija in izvedba dogodka je bila izredno profesionalna. Predstavljene so bile izjemne navdušujoče zgodbe nadobudnih podjetnic, ki jim začetki niso bili enostavni, ampak izziv in dokaz, da lahko premagajo še tako težke ovire v poslu, predvsem so kos nenehnemu prilagajanju, turbulencam poslovnega okolja in kljubujejo času, namenjenemu tako poslu kot zasebnemu življenju. Nenazadnje moram pohvaliti odličnega predavatelja dr. Roberta Lična, ki je našemu srečanju dodal veliko piko na i. Vse pohvale in veselimo se novega srečanja.«

Dogodek je izpolnil pričakovanja tako organizatorjev kakor tudi udeleženk, ki so bile polne pozitivnih vtisov. Izrazile so željo in pričakovanje, da se na podoben način srečajo še večkrat, saj se zavedajo prednosti povezovanja. Še zlasti pa so poudarile pomembnost projekta SPOT, ki poleg ostalih aktivnosti omogoča tudi tovrstna srečanja.

 

 

          Martina Rečnik, SPOT svetovanje SAVINJSKA

 

 

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija