Očesni center VIDIM iz Celja

21. aprila 2023

So eden največjih in najsodobnejših očesnih centrov v Sloveniji, kar jim omogoča, da paciente obravnavajo z največjo mero skrbnosti in profesionalnosti. Nove tehnologije, nova znanja in napredek, ki zagotavlja najsodobnejše rešitve, so tisto, kar VIDIM žene naprej. Zadnje leto so posvetili širjenju svojih idej, načrtovanju in uresničevanju projekta, katerega rezultat so prenovljeni in razširjeni poslovni prostori, katerih otvoritev je bila 20. aprila 2023.

                                                    Nagovor lastnika g. Boštjana Dreva

V očesnem centru že od leta 2005 skrbijo za vid in oči pacientov. Vse metode odprave dioptrije za vse starosti izvajajo po najnovejših mednarodnih standardih. So referenčni center podjetja Carl ZEISS za očesno kirurgijo v regiji in ZEISS Vision partner na področju optike. Pridobili so certifikat mednarodne akreditacijske hiše AACI (American Accreditation Commission International) in certifikat ISO 9001/2008 švicarske certifikacijske hiše QS Zürich AG.

Vizija obeh ustanoviteljev in direktorjev podjetja Drev Boštjana in Belle Drev Emme Urške je bila že ob ustanovitvi, da podjetje postane širše prepoznaven in uveljavljen očesni center na področju izvajanja očesnih operacij za odpravo dioptrije, ostalih očesnih operacij, diagnostike in zdravljenja očesnih bolezni.

Direktor in vodja zdravniške ekipe Boštjan Drev, dr. med. specialist oftalmolog-kirurg, je v svoji 25 letni strokovni karieri opravil prek 30.000 operacij sivih mren, operacij z vstavitvijo nadstandardnih znotrajočesnih leč, operacij z vstavitvijo fakičnih znotrajočesnih leč in laserskih odprav dioptrij po modernih metodah. Sodeluje tudi z očesnimi kirurškimi centri v tujini, kjer izobražuje specializante oftalmologije in jih uči zahtevnih tehnik operacij. Je član Ameriškega združenja za operacijo sive mrene in refraktivno kirurgijo (ASCRS), član Ameriške Akademije za oftalmologijo (AAO), član Evropskega združenja za kirurgijo sive mrene in refraktivno kirurgijo (ESCRS) ter je od leta 2016 registriran tudi pri britanskem združenju zdravnikov (General Medical Council).

Boštjan Drev, dr. med. specialist oftalmolog-kirurg : »Pacient je vedno v ospredju. Trudimo se, da se vsakemu pacientu vedno v celoti posvetimo od začetka povpraševanja po operaciji do končnega zadovoljstva. Med celotnim postopkom odgovarjamo na vsa morebitna vprašanja in pomisleke ter skupaj najdemo najboljše rešitve. Pri odločitvi o tem, kateri od posegov je najboljši za posameznika, se vedno poskušamo postaviti v kožo pacienta in se držimo naše vizije ter načela: „Kar je dobro za pacienta, je dobro tudi zame. “.«

Za izvajanje dejavnosti na tako zahtevnem področju je potrebna odlična organizacija in ekipa, zato so v podjetju izrednega pomena medsebojno spoštovanje in zaupanje, strokovnost, profesionalnost, kakovost, varnost, zasebnost, zadovoljstvo zaposlenih, odgovornost in sodobna vrhunska tehnološka opremljenost. In vse to VIDIM ima.

V Celju imajo sedem vrhunsko opremljenih ambulant, v Ljubljani dve, operacije pa izvajajo v dveh tehnološko dovršenih operacijskih sobah. Očesni center v Celju obsega ambulantni in kirurški del ter VIDIM optiko, prodajalno korekcijskih in sončnih očal ter leč. Izvajajo SMILE pro metodo odprave dioptrije, ki je najhitrejša, najsodobnejša in ekskluzivno v VIDIM. Z novim femtosekundnim laserjem ZEISS VISUMAX 800 je VIDIM postal prvi očesni center v širšem delu Evrope, ki odpravo dioptrije opravi v le 9 sekundah.

Medicinska ekipa je vrhunsko usposobljena, se stalno strokovno izpopolnjuje ter varno in kakovostno obravnava paciente. Celotna ekipa VIDIM je strokovna in prijazna ter dosledno izvaja strateške usmeritve podjetja.

Ob odprtju novih prostorov sta lastnika spregovorila o  svoji poslovni poti in pomembnosti vseh članov ekipe na obeh lokacijah v Celju in Ljubljani ter se jim zahvalila za sodelovanje in podporo, saj brez njih ne bi bilo takšnega razvoja in rasti podjetja. Župan Mestne občine Celje g. Matija Kovač, je ob otvoritvi poudaril pomembnost uspešnega očesnega centra za Celje in širše področje.

Čestitke je izrekla tudi ga. Barbara Korenčan, predstavnica in prokuristka podjetja Carl ZEISS, ki se veseli nadaljnjega poglobljenega sodelovanja.

Zaposleni so se zahvalili lastnikoma centra s prisrčnim nagovorom in čestitko, v kateri so napisali kako so veseli in zadovoljni, da so lahko del uspešnega tima, ki jim omogoča tako profesionalno kot osebno rast in pod katero so se podpisali z nazivom vajina družina VIDIM.

Prerez traku in otvoritev prostorov: mag. Darjo Pungartnik, izvršni direktor VIDIM, lastnica podjetja ga. Belle Drev Emma Urška in župan Mestne občine Celje g. Matija Kovač

 

OOZ Celje se je pridružila čestitkam svojemu članu ob odprtju novih še dodatnih poslovnih prostorov v Celju ter zaželela uspešno rast in razvoj tudi v prihodnosti.

 

Avtorja  fotografij: Matjaž Očko in mag. Tatjana Štinek