STROKOVNA EKSKURZIJA ČLANOV OBMOČNE OBRTNO-PODJETNIŠKE ZBORNICE CELJE NA GORIŠKO

27. novembra 2023

 

Območna obrtno-podjetniška zbornica Celje izvaja kopico projektov in hkrati daje velik poudarek na povezovanje in druženje članov. Tako so se člani zbornice v petek, 24.11.2023,  podali na Goriško, kjer so doživeli čudovit svet kulturne in naravne dediščine, ki jo ponuja ta prelepa pokrajina.

Udeleženci so si ogledali Frančiščanski samostan Kostanjevica v Novi Gorici ter Trg Evrope, ki je na stičišču dveh držav in dveh narodov je eden najlepših primerov sožitja dveh mest na meji, sprejeti so bili na Območni obrtno-podjetniški zbornici Nova Gorica, kjer so jim predstavili svoje delovanje.

 

Udeležence je pot vodila do Solkanskega mosta in Goriških brd, kjer so si ogledali lokalne zanimivosti kot je razgledni stolp Gonjače in vinsko klet.

 

Obisk vasice Šmartno je pričaral srednjeveški vtis ob vstopu v okrilje šmartenske trdnjave in sprehodu po ozkih uličicah med starimi, nekaterimi tudi obnovljenimi hišami.

Dan je bil popolna priložnost za druženje, povezovanje, izmenjavo izkušenj in  ustvarjanje skupnih spominov. Utrnila se je marsikatera nova ideja in morda se bo realizirala tudi kakšna skupna poslovna priložnost.

Katarina Hohnjec, HOBY LES, d.o.o. » Bil je prijeten in zanimiv dan. V Novi Gorici nas je sprejelo vodstvo Območne obrtno-podjetniške zbornice in nam predstavilo  področje delovanja,  aktivnosti in organiziranost. Iz njihove predstavitve je razvidno, da so primer dobre prakse z ekipo, ki nudi pestro paleto storitev. «

ZIDARSTVO IN IZDELAVA ESTRIHOV BRANKO ČEPIN S.P.: « Z ženo sva bila navdušena, da smo spoznali delo zbornice v Novi Gorici z zelo zanimivimi projekti. Najbolj pa naju veseli, da se večkrat leto srečamo in izmenjamo izkušnje tudi s celjskimi obrtniki. Želiva si še več takšnih dogodkov. »

 

Foto: arhiv OOZ Celje