Mednarodno poslovno srečanje “Connect2Slovenia” 2024 v četrtek, 19. 9. 2024, ob 10. uri, v Modri dvorani (poslovna stavba celjskega sejmišča) v okviru 56. MOS.

29. maja 2024

 

 

Spoštovani,

obveščamo vas, da Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije organizira mednarodno poslovno srečanje »Connect2Slovenia«, ki bo potekalo v četrtek, 19. 9. 2024, ob 10. uri, v Modri dvorani (poslovna stavba celjskega sejmišča) v okviru 56. MOS.Dogodek je odlična priložnost za podjetja, ki iščejo nove poslovne partnerje, kupce in dobavitelje ter nove nabavne vire. Dogodek povezuje podjetja na področju pametne industrije, avtomobilske industrije, kovinske industrije, elektrike in elektronike, transporta ter logistike. Udeležba na dogodku je brezplačna, vendar je obvezna predhodna prijava do 18. 9. 2024, na spletni strani dogodka https://connect2slovenia-matchmaking-2024.b2match.io/

_____________________________________________________________________________________________

VABILO

Vabljeni na tradicionalno Mednarodno poslovno srečanje “Connect2Slovenia”, ki bo potekalo v četrtek, 19. 9. 2024, s pričetkom ob 10. uri, v Modri dvorani celjskega sejmišča. Dogodek organizira Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, v partnerstvu z javno agencijo SPIRIT Slovenija, Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo, Advantage Austria Ljubljana ter v okviru mreže Enterprise Europe Network.

Connect2Slovenia je vodilno mednarodno poslovno srečanje v Sloveniji, ki že vrsto let poteka v okviru Mednarodnega sejma obrti in podjetnosti (MOS) v Celju ter omogoča učinkovito in ciljno usmerjeno mreženje – navezovanje novih poslovnih kontaktov neposredno s potencialnimi poslovnimi partnerji iz regije JV Evrope in Alpe Adria.

Dogodek povezuje mala in srednje velika podjetja, startup in scaleup podjetja na področju:

  • rešitev/tehnologij za industrijo 4.0 (pametni stroji, roboti, pametna logistika, kibernetska varnost),
  • digitalizacije,
  • avtomobilske industrije,
  • kovinske industrije,
  • električne energije in elektronike,
  • mobilnosti, prometa in logistike ter
  • raziskav, razvoja in prenosa tehnologij.

Število mest je omejeno. Dogodka se lahko udeleži 100 podjetij omenjenih področij, ki imajo lastne proizvode in inovativne rešitve. V primeru večjega interesa za udeležbo bodo podjetja izbrana na podlagi naslednjih kriterijev (upoštevani bodo podatki za leto 2023): število zaposlenih, delež izvoza v prihodkih in višina prihodkov od prodaje.Udeležba na dogodku je brezplačna, vendar je obvezna predhodna prijava do 17. 9. 2024 na spletni strani: https://connect2slovenia-matchmaking-2024.b2match.io/

Dodatne informacije:

PROGRAM

Datum: Četrtek, 19.9.2024

Kraj: Modra dvorana (celjsko sejmišče), Dečkova cesta 1, Celje

  9.30-10.00 REGISTRACIJA, KAVA & MREŽENJE
10.00-10.20 UVODNI POZDRAVI

–        g. Blaž Cvar, predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije

–        g. Wilhem Nest, direktor ADVANTAGE AUSTRIA za Slovenijo in Kosovo

–        g. Rok Capl, direktor javne agencije Republike Slovenije za spodbujanje investicij, podjetništva in internacionalizacije (tbc)

OTVORITVENI GOVOR

–        g. Matjaž Han, minister za gospodarstvo, turizem in šport (tbc)

10.20.-10.30 SLAVNOSTNI GOVORNIK
10.30-11.30 PANEL: KIBERNETSKA VARNOST PODJETIJ

Predstavitev kibernetske varnosti kot dela sodobnega poslovanja, učinkovitega upravljanja kibernetskih groženj, ključnih korakov in ukrepov za izboljšanje kibernetske varnosti v podjetjih. Januarja 2023 je pričela veljati nova Direktiva EU 2022/2555 o ukrepih za visoko skupno raven kibernetske varnosti v Evropski uniji. Z novo direktivo NIS 2 želi EU doseči visoko skupno raven kibernetske varnosti, dodatno izboljšati kibernetsko odpornost in odzivnost v primeru varnostnih incidentov v vseh državah članicah kot celote. Zahteve direktive NIS 2 bodo v slovensko zakonodajo prenesene z novelo Zakona o informacijski varnosti (ZInfV), ki naj bi ga država sprejela do oktobra 2024.

11.30-12.30 HLADNO TOPLI BIFE & MREŽENJE
12.30-15.30 B2B SESTANKI

  • s pomočjo spletne platforme b2match (z vnaprej izbranimi sestanki)
15.30-18.00 OBISK SEJMA MOS