PREDSTAVITEV PROGRAMA SVIT IN POMEN PREHRANE ZA OHRANITEV ZDRAVJA

14. junija 2016

Datum: 14.06.2016
Čas: 12:00 - 14:00

Lokacija:
OOZ Celje

Kategorije: Ni kategorije

PREDSTAVITEV PROGRAMA SVIT IN 
POMEN PREHRANE ZA OHRANITEV ZDRAVJA

v torek, 14.6.2016, ob 12.00 uri

PRVI DEL:

Predstavljen bo državni presejalni Program Svit – program za zgodnje odkrivanje predrakavih sprememb in raka na debelem črevesu in danki, ki ga izvaja Nacionalni inštitut za javno zdravje. Program bo predstavila ga. Tatjana Škornik Tovornik, koordinatorica Programa Svit v celjski zdravstveni regiji. 

Ga. Stanislava Drobnak,  ambasadorka Programa Svit bo izpovedala svojo osebno izkušnjo z rakom debelega črevesa in s Programom Svit.

DRUGI DEL:

Pravilna dieta je »način življenja«, saj je le tako lahko uspešna na dolgi rok brez stresa in nenehnih odrekanj. Samo tako si lahko pridobimo zadostno količino energije in ohranimo svoje zdravje, da smo se sposobni spopadati z današnjim hitrim tempom in vsemi obveznostmi, ki nam jih nalaga življenje. Kako z lastno žlico ohraniti svoje zdravje in dobro počutje z veliko mero hedonizma in ekonomičnim pristopom v gospodinjstvu? Kako prihraniti in ohraniti naše zdravje?

Izvajalka: inženirka živilstva ga. Irena Franić se z zdravim načinom priprave hrane ukvarja že vrsto let  in je prepričana, da je uravnotežena prehrana osnova za dolgo, zdravo življenje. Vsebina:

uvod: hranila, kako jih delimo, prepoznamo in kombiniramo med sabo

– kdaj v toku dneva je katero kombinacijo hranil primerno uživati in zakaj

– kako pripraviti hrano, da bomo manj obolevali za rakom prebavil in debelega črevesa

– vzroki za vse pogostejše pojavljanje teh bolezni in kako so povezani z hrano, ki jo uživamo ter na kaj moramo biti pozorni, da bo zaradi dobre prehrane teh obolenj manj

– praktični primeri priprave zdravih obrokov v obliki fotografskega materiala in komentarji zakaj tako in ne drugače.

 Udeležba na dogodku je brezplačna za vse udeležence.