UPORABA 3D PRINTA V PODJETNIŠTVU DANES IN JUTRI

6. marca 2019

Datum: 06.03.2019
Čas: 11:00 - 13:00

Lokacija:
OOZ Celje

Kategorije:

SPOT SVETOVANJE SAVINJSKA

VABILO NA DELAVNICO

UPORABA 3D PRINTA V PODJETNIŠTVU DANES IN JUTRI

V SREDO, 6.3.2019, OB 11.00 uri

V DVORANI OOZ CELJE, CESTA NA OSTROŽNO 4, CELJE

 Namen delavnice je približati poslovnim subjektom aditivne tehnologije, ki vplivajo na razvoj njihovega poslovanja.  Delavnica bo poskušala odgovoriti  na vprašanja, kdaj se odločiti za nakup opreme in katera znanja so predpogoj za uporabo le-te in kdaj je bolj ekonomično koristiti storitve 3D printa v renomiranih centrih za aditivno proizvodnjo. Izvedeli boste tudi, kako pomembna je izbira optimalne opreme za nakup glede na področje dejavnosti podjetja ter kje je mogoče dobiti nasvete, se usposobiti in nadgrajevati znanja o 3D printu. Podane bodo tudi svetovne smernice in področja uporabe 3D printa ter praktični primeri prilagojeni MSP.

Vsebina delavnice bo usmerjena praktično:

–          Kaj so aditivne tehnologije

–          Kaj potrebujemo za izdelavo in kakšne so razlike s klasičnimi postopki proizvodnje

–          Trendi v industrijski proizvodnji

–          Kdaj postanejo aditivne tehnologije konkurenčne

–          Osnovna razdelitev aditivnih tehnologij  glede na postopke

–          Načela izdelave za najpogostejše postopke SLS, FDM, POLYJET, SLM

–          Primeri na različnih področjih uporabe

–          Trendi in prihodnost 3 D printa

 Izvajalec 1: Miodrag Katalenić je specialist za aditivnu proizvodnju u Centru za aditivne  tehnologije Sveučilišta  u Zagrebu, Fakulteta strojarstva i brodogradnje. Zadnjih 15 let se intenzivno ukvarja z raziskovanjem in uporabo aditivne proizvodnje s posebnim interesom za priprave, preveritve in izdelave modelov ter uporabe te tehnologije v medicini.  Do sedaj je konstruiral implantante za 15 pacientov z uporabo aditivne tehnologije. Sodeluje na mnogih mednarodnih projektih na navedenem področju (FP7, IPA IIIc, financiranih s strani EU). Trenutno je član projektnega tima projekta INEX-ADAM v okviru programa Horizon 2020.  Je avtor in soavtor knjig s področja svojega delovanja.

Izvajalec 2: Prof. dr.sc. Mladen Šercer  je profesor na Katedri za preradu polimera Sveučilišta  u Zagrebu, Fakulteta strojarstva i brodogradnje. Zadnjih 40 let se ukvarja s proučevanjem predelave polimerov, razvojem proizvodov,

raziskovanjem materialov, zadnjih 25 let pa intenzivno raziskuje področja uporabe aditivnih tehnologij. Bil je vodja mnogih projektov z navedenih področij, tako nacionalnega kot mednarodnega značaja, ter avtor in soavtor knjig in znanstvenih del s področja predelave polimerov in aditivnih tehnologij.  Na njegovo pobudo je bil ustanovljen tudi Centar za aditivne tehnologije Fakulteta strojarstva i brodogradnje.

  Delavnica bo trajala 2 uri, udeležba je brezplačna za vse udeležence. Prijave zbiramo s priloženo prijavnico na elektronski naslov simona.zupanc@ozs.si do 4.3.2019 oziroma do zasedbe mest. Vljudno vabljeni!


PRIJAVI SE!

NAZIV IZOBRAŽEVANJA: UPORABA 3D PRINTA V PODJETNIŠTVU DANES IN JUTRI

PODATKI O PLAČNIKU:

:

:

:

:

:

:

:   DA   NE

:

:   Do 5 let   5 let in več

PODATKI O UDELEŽENCIH:

:

:

Do 30 let   30 let in več

Za prijavo večjega števila udeležencev, vpišite imena in priimke ter starost v spodnje polje: