VABILO NA SPLETNO DELAVNICO: VODENJE EVIDENC DELOVNEGA ČASA IN NOVOSTI

30. maja 2023

Datum: 30.05.2023
Čas: 13:00 - 14:30

Kategorije:

 

VABILO NA SPLETNO DELAVNICO

VODENJE EVIDENC DELOVNEGA ČASA IN NOVOSTI + VZOREC

v torek, 30.5.2023, od 13.00 – 14.30 preko ZOOM

Od 20.5.2023 veljajo spremembe ZEPDSV-A, uporabljati pa se bodo pričele 20.11.2023. ZEPDSV-a prinaša številne novosti pri vodenju evidence delovnega časa. Od kraja hrambe evidence, do novih rubrik, ki jih mora delodajalec voditi. Delodajalec bo v določenih primerih kršitev moral evidenco voditi elektronsko.

Vsebina:

 • Katere novosti prinaša novela ZEPDSV?
 • Za katere »delavce« mora delodajalec voditi evidenco delovnega časa – ali tudi za upokojence, študente, dijake, kratkotrajno delo, podjemno in avtorsko pogodbo, pogodbo o poslovnem sodelovanju ipd.?
 • Kako mora delodajalec voditi evidenco za izvajalce, ki pri njem niso zaposleni? Kje je to določeno?
 • Kako jo mora voditi za delavce in katere podatke mora za vanjo vpisovati?
 • Kaj inšpektorat zahteva, če delodajalec evidenco vodi ročno in kje jo mora hraniti?
 • Ali jo lahko vodijo delavci sami ter kdo odgovarja, če evidence ni?
 • Ali jo morajo voditi tudi poslovodne osebe, prokuristi in vodilni delavci, čeprav si delovni čas lahko razporejajo sami?
 • Ali imajo delavci pravico do vpogleda v evidenco?
 • Koliko časa mora delodajalec evidence hraniti? Kaj če preneha z dejavnostjo?
 • Najpogostejše napake pri vodenju evidence.
 • Kdo jo bo moral voditi elektronsko?

Predavateljica: Mag. Nina Scortegagna Kavčnik je specializirana za področje delovnega prava. Je samozaposlena v svojem podjetju Pravno svetovanje, Nina Scortegagna Kavčnik s.p.. V letih 2014-2021 je bila vodja pravne službe ter svetovalnega in izobraževalnega centra pri Obrtno – podjetniški zbornici Slovenije, od leta 2007-2014 pa je bila zaposlena v notarski pisarni. Je predavateljica na fakulteti ter višjih šolah. Predava tudi na strokovnih konferencah kot so Dnevi delovnega prava in socialne varnosti. Je avtorica več kot 300 strokovnih  in nekaj znanstvenih člankov. Napisala je tudi več knjig s pravnega področja: Sporazum o odpovedi neuvedenemu dedovanju, Najemna pogodba za stanovanje in poslovni prostor, Zakonita odpoved pogodbe o zaposlitvi iz poslovnega razloga, Vse, kar morate vedeti o letnem dopustu, Odpoved pogodbe o zaposlitvi in Urejanje delovnih razmerij v praksi za zasebni sektor. V letu 2020 je bila nominirana za najuglednejšega pravnega strokovnjaka. Več o njej si lahko preberete na www.ninascortegagna.si.

Pogoji udeležbe:

 • stroški udeležbe na posameznika znašajo 73,20 EUR z DDV za člane OOZ Celje s poravnanimi vsemi zapadlimi obveznostmi do zbornice
 • za vse ostale udeležence znašajo stroški udeležbe na posameznika 146,40 EUR z DDV

Plačilo kotizacije: Kotizacijo je potrebno poravnati najkasneje do 29.5.2023 na TRR OOZ Celje številka: 6000 0000 0413 097, LON, d.d., Kranj, sklic 00 30052023.

Prijavite se na povezavi    https://forms.gle/GU8AdyQjViUh1EzE6  najkasneje do petka, 26.5.2023.

Število udeležencev je omejeno.

Povezavo do spletne delavnice boste prejeli na elektronski naslov, ki ga boste navedli ob prijavi. Povezavo in gradivo bomo pred izvedbo delavnice posredovali le udeležencem, ki bodo pravočasno poravnali kotizacijo. Dogodku se pridružite 10 minut pred pričetkom.