NOČ RAZISKOVALCEV

16. septembra 2015

Citycenter  celje -noc raziskovalcev  sept 2014 (7)

V Regijskem študijskem središču že četrto leto zapored organizirajo Noč raziskovalcev, dogodek, ki se odvija na pobudo Evropske Komisije vsak četrti petek v septembru v številnih evropskih državah od leta 2005 dalje. Letos poteka pod geslom Raziskovalci in znanstveniki v središču vsakdanjega življenja.

Evropska komisija želi s to pobudo v splošni javnosti razširiti pozitivno sliko o raziskovalcih, odgnati negativne stereotipe o znanstvenikih in seznaniti s programi pomoči, ki jih EU nudi vsem tistim, ki so se odločili za kariero raziskovalca. Na dogodku obiskovalci dobijo možnost vpogleda v raziskovalni del delovanja visokošolskih in raziskovalnih zavodov, v lokalne raziskovalne inštitute, ki so redko odprti za javnost, možnost sodelovanja v eksperimentih ter uporabe najnovejših tehnologij in instrumentov pod vodstvom raziskovalcev.

V letu 2015 se Noči raziskovalcev četrto leto zapored priključujejo o tudi izobraževalne in raziskovalne inštitucije Savinjske (statistične) regije in odpirajo svoja vrata tistim, ki jih zanima vpogled v naše raziskovalno in inovativno delo!

Dogodek bo potekal v petek, 25. septembra 2015, od 10. do 17. ure

na ploščadi Osrednje knjižnice Celje ter v prostorih posameznih inštitucij (podrobne informacije so v priloženi zloženki RSS_Noc_raziskovalcev_plakat_50x70_2015_finalRSS_Noc_raziskovalcev_zlozenka_A4_2015_final).

..