GRAFIKA GRACER – Sodobna tiskarna s 40 letno tradicijo

13. junija 2016

GRAFIKA GRACER, Trgovina na debelo in drobno neživilskih proizvodov d.o.o.

Sodobna tiskarna s 40 letno tradicijo

Grafika Gracer je sodobna dinamična tiskarna in založba z veliko izkušnjami in 40 letno tradicijo, saj na področju priprave za tisk, tiska, grafike in dodelave tiskovin delujejo že od leta 1976. V tem obdobju so se s svojo hitro odzivnostjo, kvaliteto, prilagodljivostjo in delom z okolju prijaznejšimi materiali, kar dokazuje tudi investicija v lastno sončno elektrarno in uporaba papirja ter kartona z ustreznimi certifikati, razvili v eno največjih tiskarn v regiji.

DSC05378

Njihov slogan «Vsaka nova ideja naše stranke je nov izziv za nas. Vsak dan!« kaže na njihovo fleksibilnost in prilagajanje potrebam, željam in pričakovanju njihovih strank ter raznolikosti dela, saj poleg glavne tiskarske dejavnosti med storitvami izvajajo grafično oblikovanje, grafično pripravo, skeniranje in fotografijo. Svojo ponudbo zaokrožujejo z založništvom slovenskih knjig, prodajo koledarjev, rokovnikov, planerjev in drugih poslovnih daril ter promocijskih izdelkov. Direktor in lastnik podjetja Miran Gracer: » Svojo pot v tiskarstvu sem začel leta 1970 v takratnem Cetisu, a že  1976 sem začel z lastno dejavnostjo v domači hiši z enim offset tiskarskim strojem. Po treh letih sem imel že tri zaposlene.  Današnje poslovanje v sodobnih poslovno-proizvodnih  prostorih na 3000 m2 s 33 zaposlenimi je plod vztrajnega dela, nenehnega vlaganja v proizvodnjo, ljudi, znanje,  tehnološke izboljšave in kakovost. »

Od začetka svoje dejavnosti je Miran Gracer  član Območne obrtno podjetniške zbornice Celje, kjer je predsednik že tretji mandat in kakor gre v korak z napredkom v svojem podjetju, tako je tudi delovanje celjske zbornice prilagodil sodobnim izzivom, vnesel nove vsebine, ki so v podporo obrti in podjetništvo ter vsemu lokalnemu okolju. Pod njegovim vodstvom zbornica odlično sodeluje z vsemi nosilci podpore v občinah, iz katerih združuje zbornica članstvo, torej z Mestno občino Celje (kjer je bil tri mandate mestni svetnik), občinami Vojnik, Štore in Dobrna. Strokovne službe zbornice skupaj s člani izvajajo številne projekte namenjene izboljšanju podjetniškega okolja in miselnosti, izvajajo svetovanja, informiranja, dogodke, usposabljanja in izobraževanja.  Ves čas deluje tudi na nivoju Slovenije, kjer je član UO OZS tretji mandat in predsednik skupščine. Pod njegovim vodstvom je tudi uspešno izvedena priključitev stanovanjske ustanove k zbornici in njeno preoblikovanje v OOZ Celje Nepremičnine in storitve d.o.o., ki razpolaga z  80 stanovanji za člane zbornice in pri njih zaposlene ljudi.

Miran Gracer je dejaven tudi v lokalnem okolju v vodstvih in članstvu klubov, organizacij, društev,  odborov, komisij in nadzornih svetov: Klub podjetnikov Zlatorog, Rotary, podpredsednik Športne zveze Celje, član Olimpijskega komiteja…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Grafika Gracer se pod vodstvom Mirana Gracerja vključuje v različne projekte: od medpodjetniškega povezovanja v obliki grozdov, do promocije poklicev in podjetniške miselnosti. Pri njih so vedno dobrodošli  učenci, dijaki in študentje za ogled poslovnega procesa ali opravljanje prakse. Za nenehna vlaganja so potrebne tudi neprestane investicije  v ljudi, opremo in prostore, zato se je vključil tudi v pridobivanje vzpodbud. Ni bilo veliko denarja iz tega naslova, nekaj pa le.

Miran Gracer: »Naši sodelavci so različnih vrst izobrazbe, raznovrstnih izkušenj in strok a smo jih v podjetju usposobili za specifična dela v podjetju, ki jih opravljajo strokovno, zanesljivo in kvalitetno.«

10

Grafika Gracer je ob 40 obletnici uspešnega poslovanja za svoje zaposlene in poslovne partnerje v petek, 10.6.2016, organizirala dan odprtih vrat.

5

1

Pozdravnim nagovorom sta se pridružila predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije g. Branko Meh, ki je direktorju izročil Zlati ključ OZS za podjetje in njega osebno, in župan Mestne občine Celje g. Bojan Šrot. Direktor g. Miran Gracer je v nadaljevanju na kratko predstavil 40 let delovanja podjetja. Čestitkam podjetja sta se pridružila tudi predstavnika UO OOZ Celje Viljem Šumer in Peter Pišek, ki sta mu v imenu OOZ Celje izročila ob jubileju prav posebno diplomo.

8

 

Približno 500 udeležencev je nazdravilo dosedanjemu uspešnemu delu in se po uradnem delu dogodka prepustilo druženju ob zvokih glasbe in kulinaričnih užitkih.

3

Miran Gracer: » Ves čas sem  zasledoval razvoj  grafične industrije in mu poskušal čim bolj slediti. Ob napolnjenih 60 letih življenja je za mano 40 let samostojne podjetniške poti in vesel sem, ko vidim plod preteklega dela in zadovoljstvo naših strank. V tem obdobju polnem sprememb, me je vedno podpirala moja žena in vsa družina, tako, da sem vzgojil tudi svojega naslednika – sina Mirana, ki že 8 let sodeluje pri poslovanju podjetja in nimam strahu za prihodnost podjetja. Vedno pa bom tudi priskočil na pomoč, kjer bo potrebno.  «