Učenci so napolnili Muzejsko ulico obrtnikov

10. junija 2016

Učenci so napolnili Muzejsko ulico  obrtnikov v Muzeju novejše zgodovine Celje

DSC05396

Naši otroci so naša prihodnost, zato se je Mestna občina Celje skupaj z Območno obrtno-podjetniško zbornico Celje in osnovnimi šolami odločila, da podpre prizadevanja v  naši skupni nalogi, da naše otroke čim bolj pripravimo na življenje, ki jih pričakuje po končanem izobraževalnem procesu. V ta namen pridobivajo učenci pod okriljem projekta PROMOCIJE POKLICEV, KARIERNIH POTI IN PODJETNIŠTVA V CELJSKIH OSNOVNIH ŠOLAH ZA LETO 2016 še dodatna znanja in veščine poleg osvajanja vsebin v osnovno šolskem izobraževanju.

DSC05402

Več kot 90 učencev in učiteljev celjskih osnovnih šol se je odzvalo povabilo k obisku Muzejske ulice obrtnikov v sredo, 8.6.2016, kjer sta jih najprej pozdravila in nagovorila  v.d. direktor Muzeja novejše zgodovine Celje dr. Tonček Kregar in predsednik Območne obrtno-podjetniške zbornice Celje g. Miran Gracer.  Obiska so se udeležili učenci, ki se še posebej zanimajo za spoznavanje ustvarjalnosti, podjetnosti in inovativnosti in osvajajo znanja, ki jih bodo potrebovali vse življenje. Ker pa ni prihodnosti, brez dobrega poznavanja preteklosti, so učencem mojstrice in mojstri obrtniki v profilih frizerja, modistinje, urarja, čevljarja, farmacevta in krznarke v svojih delavnicah v Muzejski ulici predstavili opremo, pripomočke in izdelke, obrtna znanja in veščine, s katerimi so se srečevali in jih opravljali v svojem poklicu.

DSC05426

DSC05427Učenci so bili na obisk dobro pripravljeni in so radovedno spraševali vse mogoče, demonstratorji pa so jim z veseljem odgovorili še na tako zapletena vprašanja. Nekateri izmed predstavljenih poklicev so namreč še vedno potrebni in aktualni tudi v današnjem času.

Zadovoljni udeleženci obiska so odšli domov polni novih vtisov in v želji še po podobnih dogodkih.