SLOVENSKO – NEMŠKI POSLOVNI VEČER v Celju

22. novembra 2017

SLOVENSKO – NEMŠKI POSLOVNI VEČER v Celju

DSC09134

Projektna skupina CELJE INTERNATIONAL, katere del je OOZ Celje, in Slovensko-nemška gospodarska zbornica  sta organizirala 21. novembra 2017 v Celju slovensko -nemški večer v prijetnem ambientu Pokrajinskega muzeja Celje.  Pred polno dvorano so Gertrud Rantzen, predsednica Slovensko-nemške gospodarske zbornice, mag. Miran Breznik, mag. Stanko Stepišnik, lastnik Emo Orodjarne, Matjaž Omladič, direktor Novem car interior design in Jani Jurkošek, glavni direktor Štore Steel spregovorili o svojih izkušnjah na nemškem trgu, o poslovnih priložnostih na obeh straneh. Razgovor, ki ga je vodil Primož Kristan, vodja projektne skupine, je podal mnoge odgovore glede prodora na nemški trg in kulture poslovanja. Slovenske priložnosti na nemškem trgu so prepoznali govorniki v avtomobilski industriji in v vsej  industriji, ki je z njo povezana, v nišnih proizvodih kot so pametna razsvetljava, pa tudi v prehrambeni industriji. Strinjali pa so se, da limita za poslovne priložnosti pravzaprav sploh ni, saj je človeški kapital neomejen v svojih zmožnostih.

Iz komentarjev članov OOZ Celje, ki so se dogodka udeležili, je razvidno, da so bili zadovoljni in si želijo še več priložnosti za spoznavanje novih poslovnih partnerjev.

DSC09148

Blaž Zafošnik, VIAR d.o.o.«: V bližnji prihodnosti želimo na strukturiran način vstopiti na nemški trg z našo rešitvijo v digitalizaciji in prenosu znanja v industriji. To je bila idealna priložnost, da se učimo od ljudi, ki imajo veliko izkušenj. »

DSC09139

Ursula Kantužer s.p.: » Tak dogodek je zelo pomemben za poslovanje na nemško-slovenskem trgu. Ta večer  smo dobili  priložnost za navezavo novih in osebnih kontaktov, ki so neprecenljivi. »

DSC09145

Franc Meža, Seba d.o.o.: » Koristno je povezati vse akterje, ki lahko nudijo podporo gospodarstvu, zato je prav, da je tudi naša zbornica partner v tem projektu. »

DSC09142

Viki Ašič s.p.: »Dogodek je super: utrne se ti kakšna nova ideja in drug pogleda na določene situacije. Pridobili smo zelo veliko informacij. Tu so ljudje, ki so te pripravljeni podpreti, saj je poslovanje v Nemčji njihova vsakdanja praksa.«

DSC09149

Elshani Ardian, Fuli Inženiring d.o.o.:  » Dogodek mi je bil zelo všeč. Še boljše bi bilo, če bi tudi v prihodnosti imeli čim več konkretnih predstavitev s strani gospodarstvenikov in možnosti mreženja s podjetji v Sloveniji in tujini. Čestitke organizatorjem. »

DSC09150

Nina Škoberne s.p.: » Dogodek mi je bil zelo všeč, ker smo izvedeli veliko novega in spoznali potencialne poslovne partnerje. »