SLOVENSKO TURŠKI POSLOVNI VEČER V CELJU

20. aprila 2018

V četrtek, 19. aprila 2018, je v Hotelu Evropa v Celju potekal večer z zanimivimi gosti v organizaciji CELJE INTERNATIONAL v sodelovanju z SLOVENSKO – TURŠKIM POSLOVNIM KLUBOM.

1b8a2cab-a779-4780-9140-cdb32164fdd2

V uvodu je vse prisotne, ki so napolnili do zadnjega kotička srednjeveški stolp hotela, nagovoril Miloš Rovšnik pooblaščenec župana Mestne občine Celje. Udeležence je seznanil tudi o sodelovanju Mestne občine Celje in mesta Gaziantep iz Turčije ter o pobudi, da bi sodelovanje med mestoma nadgradili z gospodarskim sodelovanjem.

Pogovore z gosti Mizyal Karabiber Naracoglu – častno konzulko Republike Slovenije v Turčiji in podjetnico, Gamze Dogan – ekonomsko svetovalko, Tomažem Benčina-predsednikom uprave Cinkarne Celje, Srečkom Pirtovškom, predsednikom Slovensko – turškega poslovnega kluba in Primožem Puciharjem– direktorjem družbe Pucihar je vodil vodja projekta Celje International Primož Kristan.

Tematika pogovora je bila osredotočena na izkušnje poslovanja slovenskih podjetij v Turčiji, kako začeti poslovati na turškem trgu, poslovne priložnosti in za turška podjetja v Sloveniji. Predstavljen je bil na kratko  turški trg in poslovna kultura ter skupne poslovne priložnosti in vlaganja turških in slovenskih podjetij.

Po uradnem delu je v sproščenem vzdušju potekalo druženje udeležencev, ki so imeli priložnost spoznati potencialne poslovne partnerje iz obeh držav.

Alenka Vodončnik s.p.: »Tovrstni dogodki so priložnost za ustvarjanje novih poslovnih povezav in mreženja tako doma kot v tujini. Že na samem dogodku smo vzpostavili povezave za sodelovanje v prihodnosti.”

Katarina Hohnjec, Hobyles d.o.o.: » Zagotovo je dobro, da se organizirajo tovrstni dogodki in da izvemo, kakšno je stanje na drugih trgih. Želim si, da bi dobili še več konkretnih predlogov za sodelovanje med podjetji.»