TRADICIONALNI IZLET PODJETJA HOBY LES D.O.O.

7. novembra 2018

TRADICIONALNI IZLET PODJETJA HOBY LES D.O.O.

cof

Kratek zapis direktorice in lastnice podjetja  Katarine Hohnjec o druženju celotnega kolektiva podjetja:

Že več let zapored  se zaposleni iz kolektiva mizarstva in trgovine Hoby les, d.o.o. odpravimo na enodnevni izlet v neznano po Sloveniji. Ker smo letošnje leto odprli novo poslovalnico naše trgovine v Lenartu in so v tej okolici doma tudi trije naši zaposleni, so bile naš cilj Slovenske gorice.

cof

Najprej smo se okrepčali pri sodelavcu Juretu na Vinogradništvu Simonič v Zgornji Koreni. Slastne domače mesnine, dobro domače vino in lokalna kipjena pogača za sladico so nam bili dobra popotnica za naslednji postanek. Ogledali smo si namreč rove na Teznem v Mariboru, kjer je bila med II. svetovno vojno tovarna orožja.

cof

rbsh

Obiskali  smo si še našo trgovino v Lenartu, saj so bili z nami tudi naši upokojenci. Nadaljevali smo v Puhov muzej v Juršincih. Tu so na ogled mnogi še delujoči primerki našega inovatorja Janeza Puha, tu rojenega, v Avstriji in v svetu bolj znanega kot Johann Puch.

cof

V Zavhu stoji 17m visok Maistrov razgledni stolp, kjer se lepo vidijo Pohorje, Boč, Donačka gora in Pesniška dolina in seveda smo se povzpeli tudi na njega. Sprehod po prelepo jesensko obarvani vasi nas je pripeljal do vzorno obnovljene viničarske hiše Kranvoglovih, ki so jo odkupili in preuredili v izredno zanimiv muzej, kjer se prepletajo stara orodje in stroji, nekateri predelani v domiselne eksponate in obnovljena starodobna prevozna sredstva, vsa delujoča in nekatera tudi naprodaj. Ravno ta muzej nam je sedel najbolj v srce in ga resnično priporočamo vsem za popestritev izletniškega dne. Seveda je ogled zajemal tudi obisk kleti s pokušino gospodaričinega vina in prepevanje domačih pesmi ob spremljavi harmonike domačega sina. Ker pa je bila ura že pozna, smo zavili še v Žikarce v turistično kmetijo Slanič na večerjo z lokalnimi dobrotami in širokim izborom domačega (tudi nagrajenega) vina. Malo utrujeni smo se vrnili domov, saj je bila nedelja zvečer in naslednji dan nas je čakal nov delovnik.

Hvala vsem sodelavcem in našim upokojencem, da so si vzeli čas za druženje in upam, da takšen dan ponovimo še naslednje leto.