Podjetje Vivapen d.o.o. – član OOZ Celje je prejemnik nagrade za najboljšo inovacijo GZS leta 2019 po izboru javnosti

2. oktobra 2019

Podjetje Vivapen d.o.o. – član OOZ Celje je prejemnik nagrade za najboljšo inovacijo GZS leta 2019 po izboru javnosti

1-20190925_171428239_iOSpriznanja

GZS je nagradila najboljšo inovacijo leta po izboru javnosti – v letu 2019 je to inovacija Avtomatiziran stroj za sitotisk 3D oblike na nalivno pero podjetja Vivapen.

Dnevu inovativnosti je Gospodarska zbornica Slovenije podelila nacionalna priznanja najbolj inovativnim podjetjem in inovatorjem v podjetjih in javno raziskovalnih zavodih. 8 zlatih, 2 posebni priznanji za mlado podjetje, 26 srebrnih, 4 bronasta priznanja, 4 priznanja za prispevek na področju inovativnosti in 2 posebni priznanji za razvojno in inovacijsko sodelovanje gospodarstva in institucij znanja je rezultat nacionalnega finala, v katerem je na regionalni ravni sodelovalo 199 inovacijskih predlogov in prek 1.000 inovatorjev in inovatorskih ekip.

Petra Melanšek, direktorica podjetja: » Lepo dobiti potrditev in priznanje od strokovne komisije, vendar pa v prvi vrsti ustvarjamo za tiste, ki pišejo. To je tudi dela našega slogana in to dejansko živimo. Zato nam nagrada za naj inovacijo leta po mnenju in izboru javnosti ogromno pomeni.«

file-6 stroj

Direktorica o inovaciji: » Strokovni naziv inovacije (slo) je Avtomatiziran stroj  za sitotisk 3D oblike na nalivno pero. Za nalivno pero GRIP, ki ga proizvajamo za Faber Castell smo razvili avtomatizirano procesno rešitev za sitotisk 3D oblike pik na trikotno držalo nalivnega peresa. Z rešitvijo smo se izognili težavnemu ponovnemu vstavljanju v orodje ter izničili možnost prask na lakirani površini pri vstavljanju. S pravilno izbiro laka ter procesa UV sušenja smo zagotovili odličen oprijem pik na površino.  Proces je avtomatiziran od začetka do konca, kjer istočasno na dva trna nanašamo pike na dve držali ter na drugi strani na druga dva trna natikamo ali odvzemamo neobdelana ali obdelana držala. Prav tako smo standardizirali pakiranje za med-oddelčni transport, kar nam omogoča hitrejši pregled ter pohitri nadaljnjo montažo. Stroj smo povezali v Sistem Skrbnik, ki nam v realnem času kaže OEE ter javlja zastoje. Rešitev omogoča hitro menjavo barv pik, manjšo možnost napak in hitrejši proces. »

Nacionalno priznanje GZS za najboljše inovacije predstavlja najvišje priznanje inovativnim dosežkom slovenskih podjetij in s tem promocijo inovativnosti v Sloveniji.

grip np (002)

Vir: https://daninovativnosti.gzs.si/ in podjetje Vivapen d.o.o.

Foto: arhiv Vivapen d.o.o.