2. regijsko srečanje podpornih institucij v Savinjski regiji

8. novembra 2019

spot-logo-dogodki

Originalen članek se nahaja tukaj: SPOT-clanek-srecanje-podporno-okolje-08-11-2019

SPOT SVETOVANJE SAVINJSKA

2. regijsko srečanje podpornih institucij

 v Savinjski regiji

2-DSC_0886

V četrtek, 07.11.2019, je v prostorih Šolskega centra Slovenske Konjice-Zreče v okviru projekta SPOT svetovanje SAVINJSKA potekalo 2. regijsko srečanje podpornih institucij Savinjske regije, ki je bilo namenjeno krepitvi in nadgradnji  medsebojnega sodelovanja.

Udeležence srečanja sta uvodoma pozdravila tokratna gostiteljica in  predstavnica vodilnega partnerja projekta v Savinjski regiji, direktorica Šolskega centra Slov. Konjice – Zreče,  mag. Jasmina Mihelak Zupančič.  Ga. Alenka Hren iz Javne agencije SPIRIT je podala informacije o nacionalnem sistemu SPOT, ki je bil uveden v začetku leta 2018. Spregovorila je o  tem, kako država s sistemom zagotavlja brezplačne podporne storitve za podjetništvo in o drugih aktualnih aktivnostih agencije.

Skoraj dveletno sodelovanje sedmih partnerjev: Savinjsko-šaleška gospodarska zbornica,  Šolski center Slovenske Konjice-Zreče,  Razvojna agencija Savinja,  Razvojna agencija savinjsko – šaleške regije, d.o.o., Razvojna agencija Sotla, Zbornica zasebnega gospodarstva Žalec in Območna obrtno-podjetniška zbornica Celje, kjer se nahaja sedež SPOT svetovanje SAVINJSKA, je udeležencem predstavila svetovalka SPOT ga. Polona Klokočovnik. Aktivnosti projekta so zelo dobro sprejete pri uporabnikih. Na to kažejo dosedanji rezultati v številu 2899 izvedenih svetovanj, 144 animiranj in povezovanj, 12 izmenjavah dobrih praks, 32 povezovanj in mreženj zunaj RS, 6 odpiranj poslovnih priložnosti, 29 usposabljanj in 86 delavnic. V showroomu regije na sedežu SPOTa v Celju pa se predstavljajo regijska podjetja. 

Po predstavitvi projekta SPOT svetovanje SAVINJSKA, je udeležence z zdravjem na delovnem mestu, ki pripomore k večji učinkovitosti podpornega okolja,  seznanila ga. Karin Zupanc iz Centra za krepitev zdravja Slovenske Konjice. Glede na to, da nove podjetniške ideje niso vezane na starost in se porajajo v vseh življenjskih obdobjih, so dijaki ŠC Slovenske Konjice Zreče predstavili podjetniški vikend in svoje podjetniške ideje pod okriljem projekta Mladim se dogaja.

Nadaljevanje dogodka je potekalo v dveh vzporednih aktivnostih s prikazom opreme in izdelave izdelkov v Učno izdelovalnem laboratoriju ter prikazom pridobljenih veščin dijakov programa Gastronomija in turizem. Zaključni del srečanja je bil namenjen pridobivanju praktičnih veščin v delavnici

»Komunikacija med podpornim okoljem s smernicami skupnega delovanja v prid podjetniškemu okolju v regiji«, ki jo je izvedla mag. Marijana Kolenko, predavateljica, voditeljica delavnic, moderatorka, svetovalka z bogatimi izkušnjami in letošnja nagrajenka za življenjsko delo na področju osnovnega šolstva.

V zaključni razpravi je bila izpostavljena pomembnost povezovanja, sodelovanja in nadgradnje podpornih storitev, ki jih izvajajo institucije podpornega okolja v Savinjski regiji. Podane so bile pobude za nadgradnjo že vzpostavljenega sodelovanja in vzpostavitev novih vezi.

Primož Kristan, Celje International:» Pozdravljam tovrstno povezovanje podpornega okolja za podjetništvo, saj le tako lahko zagotovimo podjetnikom kvalitetne storitve v najkrajšem možnem času. »

Sonja Mastnak, AJPES CELJE: »  Tovrstna srečanja podpornega okolja in predstavitve, pri katerih se spoznamo drugimi sodelavci in obnovimo že obstoječa sodelovanja,  so dobrodošla. Dodana vrednost je aktivno sodelovanje  v izredno dobro izvedeni delavnici na temo komunikacije, ki je omogočila nadgradnjo obstoječega znanja in dobre usmeritve za nadaljnje delo.«

1-DSC_0655-001

Aktivnosti projekta, ki jih izvaja 8 svetovalk vseh partnerjev, bodo potekale 5 let.  SPOT svetovanje SAVINJSKA vabi vse potencialne podjetnike in že obstoječa podjetja, da čim bolj izkoristijo podjetniško podporo pri svojem poslovanju.

Kontakt: e-mail:  tatjana.stinek@ozs.si; tel: 03 425 2273

 

Mag. Tatjana Štinek

SPOT svetovanje SAVINJSKA

 

 Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

Foto: arhiv SPOT

 

noga ooz celje