MREŽENJE, IZMENJAVA IN OGLED DOBRE PRAKSE PODJETNIKOV, KI OPRAVLJAJO DEJAVNOST KLEPARSTVA IN KROVSTVA

17. februarja 2020

spot-logo-dogodki

Originalni članek se nahaja tukaj SPOT-clanek-tatjana-5-2020

SPOT SVETOVANJE SAVINJSKA

  

MREŽENJE, IZMENJAVA IN OGLED DOBRE PRAKSE PODJETNIKOV, KI OPRAVLJAJO DEJAVNOST KLEPARSTVA IN KROVSTVA

1-DSC_0121

SPOT svetovanje SAVINJSKA  je v petek, 14.02.2020, organizirala dogodek mreženja, izmenjave, delavnice in ogleda dobre prakse za podjetja in samostojne podjetnike, ki opravljajo dejavnost kleparstva in krovstva.  V dogodek je bil vključen tudi ogled družinskega podjetja METALKO BUČAR d.o.o.

 

Dogodek na OOZ Celje se je začel s sprejemom udeležencev in pozdravnim nagovorom vseh sodelujočih s strani SPOT svetovanje SAVINJSKA in strani predsednika Sekcije kleparjev in krovcev na nivoju OZS in OOZ Celje Rudija Rudnika iz Celja.

1-20200214_100953

Na dogodku so imeli udeleženci  priložnost spoznati nove poslovne partnerje, nadgraditi obstoječa sodelovanja in izmenjati izkušnje  s podjetniki, ki opravljajo sorodno dejavnost. Seznanili so se z aktivnostmi SPOT svetovanje Savinjska in aktualnimi državnimi  spodbudami.  V delavnici, kje sledila mreženju so udeleženci pridobili informacije o  aktualnih novostih gradbene zakonodaje.

4-DSC_0116

Po delavnici na OOZ Celje so se udeleženci odpravili na novo lokacijo, kjer je sledil  voden ogled dobre prakse podjetja Metalko Bučar, krovstvo, kleparstvo, d.o.o.

Tomaž Bučar z bratom Matejem nadaljuje dejavnost družinskega podjetja, ima več kot 30 letno tradicijo delovanja. Ohranjajo tudi staro tradicionalno obrt, danes imenovano »strešna ornamentika. Zdaj so na pragu nove investicije v širitev prostorskih kapacitet. Po končanem ogledu je sledilo mreženje in izmenjava izkušenj do večernih ur.

1-DSC_0134

Rudi Rudnik, KROVSTVO,KLEPARSTVO,OBDELAVA LESA,TRGOVINA RUDI RUDNIK s.p., predsednik Sekcije kleparjev in krovcev na nivoju OZS in OOZ Celje: »  Vesel sem, da smo se krovci in kleparji iz območja celjske regije srečali v tolikšnem številu in se imeli priložnost predstaviti drug drugemu. Izmenjali smo si izkušnje in ugotavljali, kako in kje lahko drug drugemu pomagamo. Prepričan sem, da je vsak izmed udeležencev na dogodku prepoznal dodano vrednost srečanja, zato dajem pobudo za tovrstna mreženja tudi v prihodnje. »

Tomaž Bučar, METALKO BUČAR, krovstvo, kleparstvo, d.o.o.:

»Dogodek je izpadel nad pričakovanji, saj se redko zbere toliko ljudi iz naše dejavnosti na enem mestu, kljub izredno lepemu vremenu, ki za nas pomeni ugodne delovne pogoje.  Dogodek je omogočil tudi seznanitev z novimi potencialnimi poslovnimi parterji. »

 

Aktivnosti projekta, ki jih izvaja 8 svetovalk vseh partnerjev, bodo potekale 5 let.  SPOT svetovanje SAVINJSKA vabi vse potencialne podjetnike in že obstoječa podjetja, da čim bolj izkoristijo podjetniško podporo pri svojem poslovanju.

Kontakt: e-mail:  tatjana.stinek@ozs.si ; tel: 03 425 2273

 

 

Mag. Tatjana Štinek

SPOT svetovanje SAVINJSKA

 

 

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.