V PRIPRAVI NOVA VLOGA ZA UVELJAVLJANJE POVRAČILA NADOMESTILA PLACE ZA ZAČASNO ČAKANJE NA DELO

10. aprila 2020

 

Originalni članek se nahaja tukaj: SPOT-clanek-simona13-vloga-cakanje-delo

 

SPOT SVETOVANJE SAVINJSKA

V PRIPRAVI NOVA VLOGA ZA UVELJAVLJANJE POVRAČILA NADOMESTILA PLACE ZA ZAČASNO ČAKANJE NA DELO

Zavod RS za zaposlovanje obvešča, da je bila dosedanja vloga za uveljavljanje povračila nadomestila plače za začasno čakanje na delo iz poslovnih razlogov z dnem 7.4.2020 umaknjena s portala za delodajalce.

V skladu z novo, ugodnejšo zakonodajo, na Zavodu RS Slovenije pripravljajo novo vlogo, ki jo bo možno oddati na portalu ob uveljavitvi novega MEGA zakona (ZIUZEOP).

– Če ste že oddali vlogo za začasno čakanje na delo po sedanjem Zakonu o interventnih ukrepih na področju plač in prispevkov (ZIUPPP), ki je začel veljati 29.3.2020, bodo vašo vlogo obravnavali po novem zakonu (ZIUZEOP). To pomeni, da bodo upoštevali vse že sprejete vloge, zato vam jih ni treba na novo oddajati. V kratkem boste prejeli poziv za dopolnitev vloge.

– Če ste želeli oddati vlogo za začasno čakanje na delo po sedanjem zakonu (ZIUPPP), vendar postopek vaše registracije na portalu še ni zaključen, boste omenjeno vlogo lahko oddali po uveljavitvi novega zakona (ZIUZEOP).

Na našem portalu za delodajalce še naprej lahko oddate elektronsko vlogo za uveljavljanje povračila nadomestila plače zaposlenim zaradi odrejene karantene po sedanjem zakonu (ZIUPPP).

Vir:

https://www.ess.gov.si/obvestila/obvestilo/v-pripravi-nova-vloga-za-uveljavljanje-povracila-nadomestila

poslovni.tednik@gzs.si

Simona Zupanc, SPOT svetovanje SAVINJSKA

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

 noga ooz celje