KROVSTVO, KLEPARSTVO, OBDELAVA LESA, TRGOVINA RUDI RUDNIK s.p.

30. novembra 2020

 

Obnova zvonika in  Marijine cerkve v Celju: oče Rudolf Karel in sin Rudi Rudnik

VEČ KOT 50 LETNA DRUŽINSKA TRADICIJA PREKRIVANJA STREH

Rudi Rudnik je podjetnik z dolgoletnimi izkušnjami na področju krovstva in kleparstva, ki nadaljuje očetovo delo in družinsko tradicijo staro več kot 50 let. S svojo ekipo nudi strankam celovito paleto storitev s področja krovstva, kleparstva, obdelave lesa in sestavljanja montažnih objektov. V delo vključuje nove okolju prijazne tehnologije gradnje za racionalno rabo energije.

Rudi Rudnik svojim strankam ponuja široko paleto storitev: izvedba prekrivanja strehe na novo z različnimi kritinami, obnova stare strehe, vgradnja strešnih oken, izvedba izolacije strehe, ostrešja, montaža žlebov, po meri pa izdelajo tudi leseni nadstrešek. Rudi Rudnik: »Najbolj pomembno je, da je stranka z nami izvajalci in z našim delom zadovoljna za kar se vsakodnevno trudimo.« Podjetnik z ekipo, ki ima mnogo izkušenj in znanja, opravi zelo različna dela na najrazličnejših objektih od streh, hladilnic, montažnih hiš, poslovnih objektov, vrtcev, šol, domov upokojencev, blokov, čistilnih naprav, zgodovinskih stavb do bivaka v gorah.

                                                                                                     Muzejski trg

Začetki njegove samostojne podjetniške poti segajo v leto 2001, ko je z nakupom žage v Višnji vasi razširil očetovo dejavnost še na tesarsko stroko.

                                                                                                     Žaga v Višnji vasi

Celovita ponudba in zaokroženje vseh del na objektu za stranko se je izkazala kot odlična, saj lahko sezono dela podaljša na vse leto. V zimskem času delajo na zalogo na področju obdelave lesa in oblačijo hladilniške enote z izolacijskimi paneli. Podjetnik nadaljuje družinsko tradicijo očeta mojstra Rudolfa Karla Rudnika, ki je začel leta 1968 s samostojnim poslovanjem. Oče je najprej delal z manj zahtevnimi objekti z leti pa je prevzemal vse večje objekte in izvajal dela na več deloviščih hkrati.

                                                                                                                       Predstavitev na sejmu

Leta 1992 se je oče začel ukvarjati tudi s trgovino s krovsko kleparskimi izdelkov v prostorih, ki so jih zgradili na Ostrožnem v Celju. Leta 1994 se je odločil za nakup poslovno proizvodnih prostorov Vila Livada v Celju, kjer ima tudi Rudi Rudnik sedež in poslovne prostore.

                                                                                                    Vila Livada

Podjetnikovo ekipo sestavlja 15 zaposlenih, ki se neprestano usposabljajo in pridobivajo nova znanja, saj se spreminjajo materiali in tudi načini dela. Večinoma so njihove stranke podjetja in fizične osebe iz področja celjske regije, pa vendar delujejo glede na naročilo tudi v celotni državi. Večinoma pridobijo posle na podlagi priporočil in dolgoletnega uspešnega sodelovanja z investitorji. Povpraševanja za delo je več kot ga lahko prevzamejo, zato bi jim prav prišli novi sodelavci, ki jih je pa na žalost težko najti.

Pred leti so izvedli ambiciozni projekt – naselje 23 montažnih stanovanjskih hiš na Proseniškem, kjer so uporabili vse svoje znanje in izkušnje. Poleg dela na večjih objektih nadaljuje podjetnik tradicijo svojega očeta tudi z obnovo zgodovinskih stavb kot so Cerkev sv. Daniela v Celju, dvorec Lanovž in Kristinin dvor v Medlogu.

Rudi Rudnik je s svojim delom dokazal, da zmore prav vse na področju krovstva, kleparstva in tesarstva. To so prepoznali tudi stanovski kolegi, saj so ga izvolili za predsednika in istočasno predsednika UO sekcije kleparjev in krovcev pri OZS in OOZ Celje.

                                                                                                       Srečanje krovcev in kleparjev februar 2020

Rudi Rudnik: » Vesel sem, da sem član OOZ Celje, ker se pri nas vedno veliko dogaja, saj zbornica izvaja različne projekte v katere nas vključuje. Prav letos, še tik pred epidemijo, smo se pod okriljem projekta SPOT SVETOVANJE SAVINJSKA krovci in kleparji iz območja celjske regije srečali v velikem številu. Izvedeli smo marsikaj novega in izmenjali izkušnje ter ugotavljali, kako in kje lahko drug drugemu pomagamo. Prav tako z veseljem že nekaj let sodelujem v projektih, kjer promoviram poklic krovca in kleparja in verjamem, da bom katerega izmed osnovnošolcev navdušil za poklic v katerem je že kar nekaj časa pomanjkanje ljudi.«

Poleg dinamičnega dela je Rudi Rudnik tudi družinski oče, ki pravi, da bo vesel, če se bo kateri izmed obeh sinov odločil nadaljevati družinsko tradicijo.

                                                                                                    Tri generacije

Mag. Tatjana Štinek, samostojna svetovalka OOZ Celje

Foto: Arhiv Rudi Rudnik