MOŽNOST TESTIRANJA REK-O OBRAZCA

14. februarja 2022

SPOT SVETOVANJE SAVINJSKA 

MOŽNOST TESTIRANJA REK-O OBRAZCA

Orginal datoteko v .pdf obliki najdete tukaj.

V pomoč zavezancem pri prilagoditvi informacijskih sistemov je Finančna uprava republike Slovenije  na testnem portalu eDavki objavila REK-O obrazec za izplačilo plače (vrsta dohodka 1001) z vgrajenimi predvidenimi kontrolami in s tem omogočili testiranje te vrste dohodka.                                  

Prenovljen REK-O obrazec bo veljal za izplačila dohodkov od vključno 1. septembra 2022 dalje, o čemer so vas že seznanili v novici z dne 26.1.202, ki se nahaja na povezavi: https://www.gov.si/novice/2022-01-26-novi-rek-obrazec-1-septembra-2022/ .

V datoteki “REK-O kontrole za plačo 3.2. 2022” je naveden tudi popis kontrol, ki bodo veljale za poročanje vrste dohodka 1001, pri čemer je pomembno vedeti, da je navedeni dokument delovni osnutek. Povezava na dokument: REK-O kontrole za plačo 3.2.2022 (xlsx, 65 KB)

Na testnem portalu eDavki je objavljen REK-O obrazec za izplačilo plače (vrsta dohodka 1001) z vgrajenimi predvidenimi kontrolami.

REK-O obrazci za ostale vrste dohodkov bodo objavljeni postopoma, o čemer bodo uporabniki sproti obveščeni. Morebitna vprašanja, predloge ali pripombe v zvezi z uveljavitvijo REK-O obrazca lahko posredujete pošljite na e-naslov prenovarek.fu@gov.si.

Vir: https://www.gov.si/novice/2022-02-04-moznost-testiranja-rek-o-obrazca/

 

Simona Zupanc, SPOT svetovanje SAVINJSKA

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.