PODJETNIŠKI ZAJTRK Z MREŽENJEM: POGOVOR Z ŽUPANOM MESTNE OBČINE CELJE

13. aprila 2023

SPOT SVETOVANJE SAVINJSKA

 

PODJETNIŠKI ZAJTRK Z MREŽENJEM:

POGOVOR Z ŽUPANOM MESTNE OBČINE CELJE

V četrtek, 13. aprila 2023, je Območna obrtno-podjetniška zbornica Celje v sklopu projekta SPOT SVETOVANJE SAVINJSKA  izvedla dogodek: Podjetniški zajtrk z mreženjem, na katerem je bila osrednja tema pogovor z  županom Mestne občine Celje g. Matijem Kovačem.  Pogovor z županom je vodil predsednik OOZ Celje g. Peter Pišek.

Na srečanju so  spregovorili o razvoju gospodarstva v občini, o možnostih, ki jih občina ima pri spodbujanju podjetništva in malega gospodarstva ter zagotavljanju prijaznejšega poslovnega okolja. Poudarek je bil na urejanju prostora, razvoju mestnega jedra,  turizmu in sodelovanju med gospodarstvom in občino. 

Udeleženci so aktivno sodelovali v pogovoru z županom in dali pobude za razvoj in izboljšanje poslovnega okolja kot so:

–             Prijazna rešitev za prazne poslovne prostore v mestnem jedru, ki niso v lasti občine.

–             Možnosti rednih srečanj med vodstvom občine in podjetniki.

–             Regijsko povezovanje s turističnimi destinacijami za povečanje obiska turistov v Celju.

–             Priprava turističnih produktov, ki so zanimivi za posamezne ciljne skupine.

–             Doseganje sinergičnih učinkov s  povezovanjem vseh akterjev, ki lahko kakorkoli vplivajo na razvoj

              gospodarstva in turizma v občini.

Župan Mestne občine Celje g. Matija Kovač: » Pozdravljam tovrstno organizacijo in druženje podjetnikov v obliki podjetniškega zajtrka. V Celju smo lahko izjemno zadovoljni, da se podjetniki in gospodarstvo organizirajo in združujejo  v različnih oblikah in da imam kot župan priložnost biti v rednem stiku z idejami in pobudami, ki jih daje ta sfera.«

Predsednik OOZ Celje g. Peter Pišek: » Veseli smo, da se je župan Mestne občine Celje odzval našemu povabilu. Današnji dogodek je dobro izhodišče za sodelovanje, saj nam je župan pripravljen prisluhniti in skupaj z nami poiskati rešitve, ki so v dobrobit podjetništva. »

Dogodek je bil odlična priložnost za izmenjavo mnenj, še posebej so bile dobrodošle  pobude in predlogi  podjetnikov, ki gospodarsko okolje oblikujejo v praksi. Glede na veliko število udeležencev  je prišlo tudi do vzpostavljanja novih stikov in morda je to bila tudi priložnost, da gospodarstveniki spišejo kakšno novo poslovno zgodbo.

 

 

 

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport ter SPIRIT Slovenija, javna agencija