Delavnica z naslovom OSNOVE ZEMLJIŠKE KNJIGE

14. februarja 2023

Datum: 14.02.2023
Čas: 8:30 - 10:00

Kategorije:

 

Vabimo Vas na 

brezplačno spletno podjetniško delavnico z naslovom

 

OSNOVE ZEMLJIŠKE KNJIGE

v torek, 14.02.2023, od 8.30 – 10.00 ure

 

Zemljiška knjiga je javna knjiga, ki je namenjena vpisu in javni objavi podatkov o stvarnih in obligacijskih pravicah na nepremičninah in pravnih dejstvih v zvezi z nepremičninami in je torej zelo pomembna za trg nepremičnin. Njen bistveni pomen je v javnosti vpisanih podatkov, s čimer je povezano zaupanje v zemljiško knjigo: kar je v zemljiški knjigi vpisano, to velja, kar ni vpisano, to ne velja. Pomembno pa je seveda tudi, da znamo sami zase in za svoje nepremičnine preveriti njihovo pravno stanje. Na tokratni delavnici se bomo naučili prav tega.

Vsebina:

  • uvod,
  • zemljiška knjiga v teoriji in praksi, prijava v sistem EZK,
  • praktični primeri ter odgovori na vprašanja udeležencev.

Izvajalka: Urška Pečnik, univ.dipl.prav., ima več kot 15 let delovnih izkušenj kot pravnica v treh slovenskih bankah, od leta 2021 imetnica licence za posredovanje v prometu z nepremičninami in samostojna podjetnica – Pravno in poslovno svetovanje ter posredovanje v prometu z nepremičninami Legalis, Urška Pečnik s.p., Mozirje.

Delavnica v trajanju 2 šolskih ur je za vse udeležence brezplačna.  Število udeležencev je omejeno.

POMEMBNO:

– zaradi lažjega dela priporočamo uporabo osebnega računalnika z dostopom do spleta ter možnostmi interakcije (kamera, mikrofon)

– vsa nadaljnja navodila glede dostopa oz. povezavo do spletne delavnice boste prejeli na elektronski naslov, ki ga boste navedli pri prijavi. Delavnici se pridružite 10 minut pred pričetkom.

Prijave zbiramo do vključno ponedeljka, 13.02.2023, do 12. ure preko spletne povezave:

https://forms.gle/o3AGK6Soi5ovNRjF9

 

Vljudno vabljeni!