PLEMENITE KOVINE V POSLOVNEM SVETU

28. oktobra 2022

Datum: 28.10.2022
Čas: 9:00 - 10:30

Kategorije:

 

Vabimo Vas na 

brezplačno spletno podjetniško delavnico z naslovom

PLEMENITE KOVINE V POSLOVNEM SVETU  

  v petek, 28.10.2022, od 9.00 – 10.30 ure

Za vsakega podjetnika so zelo pomembni finančna stabilnost podjetja, pametne naložbe, zaščita premoženja idr. Pametne naložbe, zaščita premoženja in ciljno varčevanje so dobrodošli, celo odločilni, ne le pri upravljanju osebnih financ, pač pa tudi v poslovnih okvirih, kjer finančna stabilnost podjetja in zaposlenih pomeni dobro popotnico za uspešno dolgoročno poslovanje. Če ste udeleženi pri finančnem upravljanju podjetja, vodite družinsko podjetje ali razmišljate o skrbi za zaposlene, se prej ali slej srečate z vprašanji pametnih naložb, likvidnosti podjetja, zaščite premoženja in dolgoročnega vlaganja v kader. Kot odgovor nanje se plemenite kovine vse bolj uveljavljajo v poslovnem svetu, tako kot ohranjevalec vrednost kot način nagrajevanja zaposlenih.

Vzemite si čas in se udeležite zanimive strokovne delavnice.

1. Del: Naše premoženje na razpotju: finančni svetovalec Peter Kopinšek

 • Inflacija in rast cen v prihodnje
 • Vpliv nemškega gospodarstva na Slovenijo
 • Stagflacija in obdobje počasne gospodarske rasti
 • Naložbe prihodnosti – rešitve glede na trenutne razmere 

2. Del: Nakup in prodaja plemenitih kovin: finančna svetovalka Marta Rozman

 • Zakaj plemenite kovine in na kakšen način jih lahko kupimo
 • Status dobre dobave, zlata in srebrna palica, varčevanje v plemenitih kovinah, hranjenje
 • Plemenite kovine – prednosti in slabosti

3. Del: Plemenite kovine v poslovnem svetu: direktorica podjetja Tim Valores d.o.o. ter finančna svetovalka Irena Linasi Rogač

 • Različne oblike podjetij in po čem se razlikujejo
 • Razlika med družinskim in poslovnim sistemom
 • Osnovni računovodski izkazi, bilanca stanja – po domače, pozornost pri branju postavk
 • Izkaz poslovnega izida – po domače, davki in prispevki od osebnih dohodkov
 • Obdavčitev dobička d.o.o., podjetniško razmišljanje
 • Ustvarjanje rezervnega kapitala za podjetnika s plemenitimi kovinami
 • Možnosti podjetja oz. lastnika pri nakupu plemenitih kovin
 • Učinek varčevanja v obeh primerih (izračun), prednosti za podjetje

Izvajalci:

Peter Kopinšek je finančni svetovalec za plemenite kovine kot sta zlato in srebro. Že vrsto let sodeluje s podjetjem Tim Valores d.o.o. V svoji karieri je pomagal več kot 300 uspešnim slovenskim podjetnikom in managerjem zaščititi premoženje in oplemenititi kapital.

Marta Rozman je finančna svetovalka, ki strankam svetuje individualno glede na njihove želje, zmožnosti in profil vlagatelja. Etičnost je zanjo ključnega pomena. Njeno svetovanje temelji na medsebojnem zaupanju in dolgoročnem sodelovanju in spremljanju stranke. Strankam nudi možnosti posredovanja različnih investicij, kot so plemenite kovine in na splošno finančno svetovanje. Pomaga, da stranke svoje cilje dosežejo hitreje in ceneje.

Irena Linasi Rogač je svetovalka za mednarodne poslovne finance z več kot 20 letnimi izkušnjami. V svoji karieri je svetovala več kot 500 uspešnim slovenskim in mednarodnim podjetnikom in managerjem ter jim pomagala do strateških stikov in investicijskega kapitala tako v Sloveniji kot tujini. V okviru delovanja v 8 državah EU in širše je številnim podjetjem pomagala do investicijskega kapitala v skupni vrednosti več kot 20 mio EUR ter strankam do naložb v plemenite kovine v skupni vrednosti več kot 100 mio EUR. Karierno pot je začela z lastnim računovodskim servisom ter jo nadaljevala kot svetovalka za naložbe v plemenite kovine (zlato, srebro, platina, paladij). Veliko predava o investicijah, poslovnih financah in naložbah v plemenite kovine ter deluje tudi kot ocenjevalka za investicije v start up podjetja.

O PODJETJU: Ekipa Valores je skupina svetovalcev, ki najprej vlaga v svoje finančno znanje, nato pa z njim spremlja posameznike do njihovih ciljev. Tim Valores partnersko in pogodbeno sodeluje z elitnimi bankami, pooblaščenimi družbami za upravljanje, borzno posredniškimi hišami ter največjimi specializiranimi podjetji na področju plemenitih kovin. Skupaj s partnerji podjetje ustvarja inovativne in aktualni situaciji prilagojene finančne produkte. Z njimi dviguje finančne kapacitete tako posameznikom kot tudi večjim institucijam. Rešitve za vlagatelje so inovativne in kombinirane, kar zagotavlja večjo varnost, donosnost in likvidnost. Več na: https://valores.si.

Delavnica v trajanju 2 šolskih ur je za vse udeležence brezplačna.  Število udeležencev je omejeno.

POMEMBNO:

– zaradi lažjega dela priporočamo uporabo osebnega računalnika z dostopom do spleta ter možnostmi interakcije (kamera, mikrofon)

– vsa nadaljnja navodila glede dostopa oz. povezavo do spletne delavnice boste prejeli na elektronski naslov, ki ga boste navedli pri prijavi. Delavnici se pridružite 10 minut pred pričetkom.

Prijave zbiramo do četrtka, 27.10.2022 do 12.00 ure oziroma do zasedbe mest, preko spletne povezave:  https://forms.gle/c3qLPCPuR2z8EN518

Vljudno vabljeni!