STE PREVERILI ALI STE MED PODJETJI, KI MORAJO TEHTATI IN VODITI EVIDENCE O UPORABLJENI EMBALAŽI, V LETU 2019 PA POROČATI NA AGENCIJO RS ZA OKOLJE?

12. februarja 2019

Datum: 12.02.2019
Čas: 11:00 - 14:00

Lokacija:
OOZ Celje

Kategorije:

SPOT SVETOVANJE SAVINJSKA

VABILO NA DELAVNICO

 

 STE PREVERILI ALI STE MED PODJETJI, KI MORAJO TEHTATI IN VODITI EVIDENCE O UPORABLJENI EMBALAŽI, V LETU 2019 PA POROČATI NA AGENCIJO RS ZA OKOLJE?

 V TOREK, 12.2.2019, OB 11.00

V DVORANI OOZ CELJE, CESTA NA OSTROŽNO 4, CELJE

 Lanskoletne  spremembe Uredbe o ravnanju z embalažo in odpadno embalažo so prinesle kar nekaj sprememb tudi za podjetja, ki na slovenski trg dajejo do 15 ton embalaže letno skupaj z embaliranim blagom. Ker spodnjih količinskih izjem ni, to velja za vso embalažo, tudi zelo nizke količine. Tako za zavezance, ki dajo na trg male količine embalaže, ni več odpustkov glede vodenja evidenc.

Vabimo vas na seminar, namenjen podjetjem iz različnih dejavnosti, kjer vam bomo odgovorili na številna vprašanja, ki se pojavljajo o tej temi: od tega ali morda tudi vi sodite med embalerje (naredim izdelek, ga zaščitim z embalažo in prodam v Sloveniji), uvoznike izdelkov iz drugih držav (za nadaljnjo prodajo ali za lastno porabo), proizvajalce ali uvoznike servisne embalaže (nosilne vrečke, škatle za pice ipd.), morda uporabljate plastične vrečke na svojih prodajnih mestih?

Vsebina delavnice bo usmerjena praktično:

  • Obveznosti  embalerjev in uvoznikov izdelkov vezane ne embalažo
  • Obveznosti proizvajalcev in uvoznikov servisne embalaže
  • Obveznosti pri uporabi plastičnih vrečk na prodajnih mestih
  • Praktični primeri iz posameznih dejavnosti
  • Obveznost registracije na Agenciji RS za okolje
  • Vodenje evidenc (tehtanje, kdaj nastane obveznost)
  • Priprava poročila o embalaži, kaj je primarna, sekundarna in terciarna embalaža
  • Vprašanja udeležencev

 Vabimo vas, da nam morebitna konkretna vprašanja za predavateljico posredujete preko e-pošte simona.zupanc@ozs  že pred samo delavnico.

 Izvajalka: Mag. Katarina Železnik Logar je svetovalka na področju varnosti in zdravja pri delu, varstva okolja, izdelave strokovnih ocen o vplivih na zrak, hrup,vode, izdelave strokovnih ocen obremenitve okolja s hrupom, izdelave revizij poročil o vplivih na okolje, izvajanja okoljskega monitoringa vplivov na okolje, meritev meteoroloških pogojev ipd., piše pa tudi strokovne članke.

Delavnica bo trajala 3 ure, udeležba je brezplačna za vse udeležence. Prijave zbiramo s priloženo prijavnico na elektronski naslov simona.zupanc@ozs.si do 11.2.2019 oziroma do zasedbe mest. Vljudno vabljeni!


PRIJAVI SE!

NAZIV IZOBRAŽEVANJA: STE PREVERILI ALI STE MED PODJETJI, KI MORAJO TEHTATI IN VODITI EVIDENCE O UPORABLJENI EMBALAŽI, V LETU 2019 PA POROČATI NA AGENCIJO RS ZA OKOLJE?

PODATKI O PLAČNIKU:

:

:

:

:

:

:

:   DA   NE

:

:   Do 5 let   5 let in več

PODATKI O UDELEŽENCIH:

:

:

Do 30 let   30 let in več

Za prijavo večjega števila udeležencev, vpišite imena in priimke ter starost v spodnje polje: