Vabilo na delavnico: PREGLED SPREMEMB ZAKONA O DELOVNIH RAZMERJIH – NOVELA ZDR-1D

10. aprila 2024

Datum: 10.04.2024
Čas: 12:00

Kategorije:

 

SPOT SVETOVANJE SAVINJSKA

Vabimo Vas na delavnico: 

»PREGLED SPREMEMB ZAKONA O DELOVNIH RAZMERJIH – NOVELA ZDR-1D«

v sredo, 10.04.2024, ob 12.00

v dvorani OOZ Celje, Cesta na Ostrožno 4, Celje

 

V okviru delavnice bodo predstavljene Novosti ZDR-1D.

Vsebina:

  • Spremembe namenjene usklajevanju poklicnega in zasebnega življenja in druge sorodne spremembe (nega ali oskrba družinskega člana, oskrbovalski dopust, delo na domu, drugačna razporeditev delovnega časa, pravica do odklopa idr.)
  • Spremembe glede redne odpovedi pogodbe o zaposlitvi iz krivdnega razloga (pisno opozorilo, zagovor, odločitev o pisnem opozorilu, zadržanje učinkovanja odpovedi idr.)
  • Druge pomembne spremembe (nove obvezne sestavine pogodbe o zaposlitvi , sprememba ali sklenitev nove pogodbe o zaposlitvi zaradi spremenjenih okoliščin, suspenz pogodbe o zaposlitvi in razširjen čas za vrnitev na delo idr.)
  • Agencijski delavci (nadomestilo plače pri agencijskih delavcih, pisno obvestilo ob napotitvi)

Izvajalci iz odvetniške pisarne mag. Primož Feguš – odvetnik, in sicer:

Odvetnik Žiga Cvetko se pri svojem delu ukvarja s svetovanjem gospodarskim družbam pri vprašanjih, ki so povezana s skladnostjo poslovanja, zlasti iz področij delovnega, gospodarskega, obligacijskega in insolvenčnega prava. Izkušnje je nabiral pri stečajnem upravitelju, na Višjem sodišču v Mariboru in sedaj kot odvetnik. Spore si prizadeva reševati izvensodno, zato je v letu 2023 postal tudi mediator. 

Odvetniška kandidatka Nina Terglav je po zaključenem magistrskem študiju svoje izkušnje pridobivala v gospodarstvu, nato pa se je zaposlila kot sodniška pripravnica na Višjem sodišču v Celju. Po uspešno opravljenem pravniškem državnem izpitu se je pridružila Odvetniški pisarni Feguš. Ukvarja se predvsem z gospodarskim, civilnim in delovnim pravom. V letu 2023 je uspešno opravila tudi izobraževanje za mediatorko pri Mediacijskem centru OZS.

 Udeležba je brezplačna za vse udeležence, število udeležencev je omejeno. Delavnica bo trajala 2 šolski uri.

Prijave zbiramo preko povezave:

https://forms.gle/M4uNVjC6W2MxGfwG6

do vključno torka, 09.04.2024 do 12.00 ure oziroma do zasedbe mest.

Vljudno vabljeni!

SPOT svetovanje SAVINJSKA – OOZ Celje