VABILO NA PODJETNIŠKI ZAJTRK Z MREŽENJEM TEMA: POSLOVANJE NA HRVAŠKEM

9. februarja 2023

 

SPOT SVETOVANJE SAVINJSKA

VABILO NA

PODJETNIŠKI ZAJTRK Z MREŽENJEM   

TEMA: POSLOVANJE NA HRVAŠKEM

v četrtek, 09.02.2023, ob 9.00,

v dvorani OOZ Celje, Cesta na Ostrožno 4, Celje

 

Spoštovani!

Vljudno Vas vabimo, da se udeležite podjetniškega zajtrka z mreženjem na temo poslovanja na Hrvaškem. Številna slovenska podjetja iščejo poslovne priložnosti v tujini in Hrvaška je Slovencem najlažje dostopni trg, tudi zaradi skupne zgodovine in razumljivega jezika. Predno vstopate na trg druge države se je potrebno pozanimati o pogojih poslovanja v tej državi. Vstop Hrvaške  v Schengensko območje olajšuje poslovanje na Hrvaškem.

Vsebina:

  • vstop Hrvaške v Schengensko območje in uvedba evra
  • zakonodajni okvir poslovanja na Hrvaškem (vrsta in ustanovitev podjetja, višina davčnih obveznosti, DDV…)
  • poslovanje na Hrvaškem (pogoji, obveznost predhodne pridobitve in ureditve dokumentov, praktični primeri…)
  • napotitev delavcev (obveznosti in postopki) s predstavitvijo hrvaškega zakona o napotitvi delavcev in zakona o tujcih
  • konkretni pogoji poslovanja na Hrvaškem
  • predstavitev podpornih institucij (OOZ Krško, Obrtničko poduzetnička zadruga Mreža – Zagreb, SLO CRO Poslovni klub, Veleposlaništvo RS v Zagrebu, …)
  • možnosti sodelovanja z Obrtničko poduzetničko zadruge Mreža

Izvajalca:

  • Janja Starc, direktorica OOZ Krško s številnimi referencami predavanj s področja poslovanja na Hrvaškem (primerjave poslovanja v Sloveniji s poslovanjem na Hrvaškem, zakonodajni okviri za številna hrvaška ministrstva – gospodarsko, gradbeno, delovno …), sodelovanje s kabineti ministrstev in ministri, državnimi sekretarji in pomočniki ministrov. Organizirala in izvedla je številne dogodke, B2B srečanja, poslovne konference, sejmov, aktivno sodeluje z veleposlaništvom in gospodarsko diplomacijo. Za slovenska podjetja ureja dokumentacijo za delo oz. opravljanje storitev na Hrvaškem.

in

  • Miran Šoić, upokojeni sekretar Obrtničke komore Zagreb in Hrvatske obrtničke komore, pobudnik ustanovitve Obrtničko poduzetničke zadruge Mreža, namestnik predsednika občinskega sveta grada Samobor in nekdanji predsednik, ustanovitelj Udruge potrošaća.

Udeležba je brezplačna za vse udeležence. Celoten dogodek bo trajal 2,5 uri in bo priložnost za mreženje, izmenjavo mnenj in izkušenj med udeleženci ter pridobitev uporabnih informacij, vezanih na poslovanje na Hrvaškem.

Število udeležencev je omejeno. Na dogodek se prijavite na povezavi:  

https://forms.gle/WjwxtbGhm9FVDiwp9

Prijave sprejemamo do torka, 07.02.2023, do 12. ure oziroma do zapolnitve mest.

Veselimo se srečanja in Vas lepo pozdravljamo!        

SPOT svetovanje SAVINJSKA – OOZ Celje

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport ter SPIRIT, Javna agencija.