Na eDavkih je na voljo Kartica COVID upravičenosti s podatki o protikorona ukrepih

2. aprila 2021

Originalni članek se nahaja tukaj: SPOT-zupanc-clanek6

SPOT SVETOVANJE SAVINJSKA

Na eDavkih je na voljo Kartica COVID upravičenosti s podatki o protikorona ukrepih

Prejemniki protikorona pomoči, za katere je pristojna Finančna uprava, imajo v svojem profilu eDavkov na vpogled novo Kartico COVID upravičenosti.

Na njej so trenutno prikazana izvedena izplačila posameznih upravičen (mesečni temeljni dohodek, povračilo nekritih fiksnih stroškov, povračilo izgubljenega dohodka zaradi karantene ali varstva otrok, povračilo kriznega dodatka delodajalcem in drugo).

Prav tako so prikazana tudi vračila na podlagi sistemsko izdanih odločb (trenutno le vračila mesečnega temeljnega dohodka). Vložene izjave, ki so bile zavrnjene za izplačilo (na primer zaradi dolga, neustrezne zavarovalne podlage in podobno) niso prikazane.

Podatki se za posamezno upravičenost dodajajo ob izvedbi izplačil, podatki o vračilih pa zahtevajo ročno urejanje in razporejanje, zato bodo prikazani, ko bodo ustrezno urejeni za pravilen prikaz

Vir:

https://www.gov.si/novice/2021-04-01-na-edavkih-je-na-voljo-kartica-covid-upravicenj-s-podatki-o-protikorona-ukrepih                             

Simona Zupanc, SPOT svetovanje SAVINJSKA

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.