PODJETNIŠKI ZAJTRK 5.5.2022

10. maja 2022

PODJETNIŠKI ZAJTRK 5.5.2022

OOZ Celje je prvi teden maja organizirala podjetniški zajtrk na temo »Kako uspešno pridobiti vzpodbude ZRSZ, soglasja in pravilno izpolniti obrazce za prosta delovna mesta?«

V uvodnem nagovoru je podpredsednik zbornice g. Peter Pišek podal nekaj informacij o aktualni situaciji v Sloveniji, ko na vseh področjih močno primanjkuje ustreznih kadrov. Zato si delodajalci prizadevajo zagotoviti nemoteno poslovanje z zaposlovanjem kadrov iz drugih držav, ki pa se lahko zaposlijo le na osnovi pridobitve ustreznih dovoljenj.

Ga. Dubravka Milovanović, vodja-direktorica ZRSZ, Območne službe Celje, je predstavila postopek pridobitve delovnih dovoljenj, posebnosti pri tem in dokumentacijo, ki jo je potrebno predložiti. Še posebej je opozorila na nekatere posebnosti, za katere je prav, da jih delodajalci poznajo. V nadaljevanju dogodka so svoje izkušnje z zaposlovanjem tujcev predstavili nekateri podjetniki, ki so bili mnenja, da postopki trajajo predolgo, kajti delavce potrebujejo v kratkem času, ko se pojavi potreba. Izpostavili so tudi problematiko dela na črno in fluktuacije delavcev.