SREČANJE CELJSKIH OBRTNIKOV IN PODJETNIKOV S MAKEDONSKIMI KOLEGI

15. septembra 2023

 

Delegacijo sedmih predstavnikov Zanatske komore Skopje in predstavnika Ministarstva ekomonije skupaj s kolegi obrtniki in podjetniki iz Skopja ter člane celjske zbornice je uvodoma pozdravil predsednik OOZ Celje g. Peter Pišek.

 

V nadaljevanju je udeležencem srečanja sekretarka ga. Martina Rečnik predstavila delovanje zbornice in projektov, ki jih izvajajo. Predsednika obeh zbornic sta si ob zaključku uradnega dela izmenjala simbolična darila.

Sledilo je sproščeno mreženje, kjer so si udeleženci izmenjali izkušnje, utrdili obstoječe in nekateri navezali tudi nove stike.

Predsednik OOZ Celje g. Peter Pišek: »Veseli me, da smo se tokrat srečali pri nas s predstavniki makedonske zbornice. Pomembno je, da se obrtniki in podjetniki povezujemo tako v Sloveniji kot izven meja. Danes je bila priložnost, da si udeleženci lahko izmenjali mnenja, vzpostavili nove stike in pridobili potencialne nove poslovne partnerje.«

Predsednik Zanatske komore Skopje g. Goran Ristovski: » Mi si želimo čim več takšnih srečanj, ker je to čas krize  in zato, ker si OOZ Celje tako  kot naša zbornica prizadevamo za boljše pogoje za poslovanje naših obrtnikov in podjetnikov. Naša zbornica je lani praznovala 90 let obstoja, kar je tudi zanesljivo pokazatelj, da je potrebna v prostoru. Verjamemo, da bomo našli tudi možnost za izvajanje skupnih projektov.«