OBLIKOVANJE LESENIH IZDELKOV– KROŽNO IN TRAJNOSTNO, 7. 12. 2021

7. decembra 2021

Datum: 07.12.2021
Čas: 8:30 - 10:00

Kategorije:


SPOT SVETOVANJE SAVINJSKA

VABIMO VAS NA SPLETNO DELAVNICO

 

OBLIKOVANJE LESENIH IZDELKOV–

 KROŽNO IN TRAJNOSTNO

V TOREK, 07.12.2021, OD 8.30 – 10.00

 

Vabimo vas, da se pridružite delavnici, kjer bo predstavljen pomen oblikovanja na področju lesa, prikazana pa bo tudi dobra praksa podjetja Donar d.o.o., ki ponuja izvirne rešitve za opremo prostorov.

Vsebina:

  • pomen načrtovanja pri oblikovanju lesenih produktov, storitev, procesov in komunikacije
  • krožno oblikovalsko razmišljanje (Circular design thinking)
  • primer dobre prakse krožne ekonomije (podjetje Donar d.o.o.)
  • življenje in oblikovanje prihodnosti na področju lesa

 Izvajalca:

Matej Feguš je večinski lastnik podjetja Donar d.o.o., enega najbolj priznanih slovenskih proizvajalcev pohištva, ki je kupce na globalni ravni prepričalo s trajnostnim oblikovanjem, uporabo industrijskega odpada kot materiala prihodnosti, ter poslovno etiko. Podjetje s trajnostnim načrtovanjem izdelkov na mednarodnem prizorišču dobiva vedno večjo prepoznavnost in je izbrano za  primer dobre prakse na področju krožnega gospodarstva v EU in LAC. Kot mentor deluje v številnih programih (Goodbiz, CEED, Reinovator, PKP, Center za kreativnost, idr), kjer prinaša bogate izkušnje z gradnjo odnosov zaupanja s strankami, poslovnimi partnerji ter razumevanje trajnostnih vzorcev potrošnje in vključujoče družbe.

Jurij Dobrila, oblikovalec, umetnik in kipar, ki oblikuje tako na področju življenjskega stila kot tudi skulptur v javnem prostoru. Leta 1987 je ustanovil lastno podjetje, nato leta 1993 še oblikovalski studio/agencijo Ardi. Ima dolgoletne izkušnje z vodenjem produktih razvojnih procesov, razvojem in implementacije blagovnih znamk za podjetja z od 5 do 1500 zaposlenimi doma in v tujini. Bil je mentor približno 30 mlajšim oblikovalcem. Je predsednik Društva oblikovalcev Slovenije. Sodeloval je v mnogo projektih tako doma kot  širom sveta in prejel  mnoge prestižne nagrade na področju designa.

Udeležba je brezplačna za vse udeležence. Delavnica bo trajala 2 šolski uri, število udeležencev je omejeno.

POMEMBNO:

– zaradi lažjega dela priporočamo uporabo osebnega računalnika z dostopom do spleta ter možnostmi interakcije (kamera, mikrofon)

– vsa nadaljnja navodila glede dostopa do spletne delavnice boste prejeli dan pred terminom izvedbe na elektronski naslov, ki bo naveden na prijavi. Na delavnico se prijavite 15 minut pred pričetkom.

 Prijave zbiramo preko povezave:   https://forms.gle/SY9duEKM8HRnYpaCA ali preko spletne strani https://www.ooz-celje.si/events/  do vključno ponedeljka, 06.12.2021 do 12. ure.  

Vljudno vabljeni!