SPOT SVETOVANJE SAVINJSKA VABILO NA DELAVNICO AKTUALNO NA PODROČJU OBDAVČITVE FIZIČNIH OSEB IN NORMIRANCEV

27. maja 2018

POT SVETOVANJE SAVINJSKA

VABILO NA DELAVNICO

 

AKTUALNO NA PODROČJU OBDAVČITVE FIZIČNIH OSEB

IN NORMIRANCEV

 

V ČETRTEK, 7.6.2018, OB 10.00 uri

V DVORANI OOZ CELJE, CESTA NA OSTROŽNO 4, CELJE

 

Imate vprašanja, ste v »dilemi«, poznate novosti glede davčne obravnave  napotenih delavcev (plača, povračila stroškov, prispevki…), vajencev (nagrada, prehrana in prevoz na delo), NORMIRANCEV (spremembe v letu 2018), obdavčitve »malih« daril (ZDoh-2,ZDDPO-2, ZDDV-2), obdavčitve regresa za letni dopust,  sprememb oziroma izpolnjevanja REK obrazcev… Da bo le teh čim manj, smo za vas pripravili delavnico, ki bo podkrepljena s primeri iz prakse.

Vsebina delavnice:

  • Novosti davčne obravnave napotenih delavcev (spremembe pri obdavčitvi povračilu stroškov zaposlenim, ki so napoteni na delo v tujino – kdaj »govorimo« o službeni poti in kdaj o napotitvi na začasno delo v tujino; »podlaga« za neobdavčena povračila stroškov v primeru napotenih delavcev –  potni nalog; obračun plače, posebna davčna osnova, spremembe REK obrazcev…)
  • Spremembe davčne uredbe (obdavčitev izplačil vajencem, dijakom in študentom na obvezni praksi…)
  • Spremembe pri obdavčitvi normirancev  (povezane osebe- seštevanje prihodkov, nov prag za izstop iz sistema, absolutna maksimalna višina normiranih odhodkov…)
  • Regres za letni dopust (delovnopravni in davčni vidik, ali res moramo regres izplačati do 30.06. v letu in kaj moramo storiti, če smo zaposlenemu izplačali preveč regresa za LD…)
  • Ostalo (kaj nam prinaša nov 134. a člen ZPIZ, o obdavčitvi »malih« daril, obdavčitev povračila stroškov prevoza in prenočitev v primeru dohodkov iz drugega pogodbenega razmerja…)

Izvajalka: Jana Galič, davčna svetovalka, dolgoletni vodja finančno računovodske službe. Je članica državne izpitne komisije za NPK kvalifikacije knjigovodja oz. računovodja in samostojna izvajalka številnih seminarjev, delavnic in usposabljanj s področja računovodstva in davkov. Je avtorica mnogih člankov z davčno vsebino,  kot avtorica in soavtorica pa je izdala tudi štiri priročnike.

Udeležba na delavnici, ki bo trajala 4 ure je brezplačna za vse udeležence. Izpolnjeno prijavnico pošljite na elektronski naslov simona.zupanc@ozs.si do torka, 5.6.2018. Vljudno vabljeni!

Za povezavo do dogodka in prijave na dogodek kliknite tukaj!